Prevenţia în pachetul de bază, dorită de medici Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Prevenţia în pachetul de bază, dorită de medici

Târgu-Mureşul găzduieşte, în perioada 31 martie – 1 aprilie, o nouă ediţie a Medical Forum, o îmbinare a temelor profesionale cu a tematicilor legislative. Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu, a precizat că în cadrul forumului se dezbat atât chestiuni legate de prevenţie, cât şi problemele legate de aspecte contractuale. „Tematica forumului este o îmbinare între temele profesionale şi aici mă refer la prevenţie, la boli acute şi la managementul bolilor cronice şi teme organizaţionale, care se referă la activitatea noastră ca organizaţii afiliate ale Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, dar şi tematici legislative şi contractuale pentru că toţi suntem şi practicieni, şi manageri ai cabinetelor noastre. Pachetul de bază doreşte să introducă, să vedem dacă va reuşi, o mulţime de activităţi preventive şi de monitorizare şi modele de monitorizare şi management de caz pentru pacienţii noştri. Lucrurile sunt foarte bune teoretic şi ar putea fi bune dacă se reuşeşte să se reducă activitatea administrativă în aşa fel încât să putem înlocui timpul pierdut cu această activitate pentru activităţi medicale, aşa cum ne dorim şi aşa cum este firesc pentru pacienţii noştri”, a transmis dr. Rodica Tănăsescu preşedintele SNFM.

„Medicii nu-s interesaţi de veniturile pacienţilor”

Întrebată dacă pentru pacienţii cu pensia sub 700 lei se vor face anumite reglementări, aceasta a spus că îşi doreşte ca toţi pacienţii să aibă foarte multe venituri, subliniind că medicii nu-s interesaţi de veniturile pacienţilor, sarcina aceasta fiind a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. „Din păcate, nu este tema mea. Propunerea noastră, a Societăţii Naţionale, a fost ca ANAF-ul să furnizeze aceste informaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar Casa Naţională, prin intermediul sistemul informativ unic integrat, să ne ofere această informaţie simplă. Pe mine nu mă interesează ce venituri are pacientul meu, îmi doresc ca toţi să aibă foarte multe venituri, nu mă interesează să-i cer declaraţii, pentru că asta îmi consumă timpul şi consumă timpul pacientului, în primul rând, şi alterează şi relaţia medic – pacient. Nu este normal ca eu să-l întreb în cabinet ce venituri are şi să-l pun să dea declaraţii în acest sens. Noi nu suntem organe fiscale şi nici angajaţi ai Casei ca să fim interfaţa între asiguraţi şi asiguratori”, a subliniat preşedintele SNFM.

În cadrul forumului, s-au dezbătut teme precum: pachetul de servicii medicale de bază şi ce aduce el nou în activitatea cabinetului de medicină primară, cardul de sănătate, dacă este ajutor sau piedică în activitatea medicilor de familie, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi aspecte legate de noua listă de medicamente compensate şi gratuite, dar şi accesul echitabil la tratament.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE