Home / Sanatate / Farmaciştii, relaţii bune cu CAS Mureş

Farmaciştii, relaţii bune cu CAS Mureş

Distribuie

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, a declarat marţi, 1 aprilie, la Pharma Forum, că medicii de familie au avut mereu libertate în privinţa prescrierii medicamentelor pe reţete şi a subliniat că relaţia de colaborare dintre medici şi farmacişti este una extrem de importantă şi ea trebuie să existe întotdeauna, în condiţiile în care pacienţii trebuie să fie în prim plan. Mai mult, preşedintele Colegiului a spus că relaţiile farmaciştilor cu casele de asigurări de sănătate sunt bune, în judeţul Mureş fiind o relaţie foarte bună. „Din punctul nostru de vedere şi până acum cred că medicii au avut libertate, pentru că dacă voiau denumire comercială şi scriau lucrul acesta, farmaciştii respectau dorinţa. Nu ştiu dacă trecerea ambelor denumiri este soluţia cea mai bună. Trendul european este în orice caz de descriere comună internaţională şi nu pe denumirea comercială, deci e de discutat. În general, relaţiile farmaciştilor cu casele de asigurări de sănătate sunt bune, iar în Mureş este chiar o relaţie foarte bună, fiindcă este important ca preşedinţii celor două colegii, a medicilor şi farmaciştilor, să ducă toate doleanţele profesioniştilor spre Casa de Asigurări de Sănătate şi invers. Casa de Asigurări Mureş este un exemplu în ceea ce înseamnă o colaborare, pentru că, de fapt, asta suntem. Sigur că ei reprezintă interesele pacienţilor şi iau banii şi noi satisfacem cerinţele pacienţilor, atât medicii, cât şi farmaciştii. De aceea, trebuie să discutăm în permanenţă pe poziţii de egalitate şi nu de subordonare, fiindcă uneori se înţeleg greşit rolurile. E firesc să fie  o relaţie de colaborare”, a precizat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

Reamintim că preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu, a declarat luni, 31 martie, la deschiderea Medical Forum de la Târgu-Mureş, că medicilor de familie nu le convine faptul că pe reţetele de tip nou trebuie să prescrie medicamentele exclusiv pe denumirea comună internaţională, considerând măsura o încălcare a libertăţii profesionale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.