Pharma Forum promovează imaginea farmaciştilor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 481 Vizualizări

Pharma Forum promovează imaginea farmaciştilor

Târgu-Mureşul găzduieşte, în perioada 1-2 aprilie, o nouă ediţie a Pharma Forum, un eveniment care îşi propune să promoveze imaginea farmaciştilor şi a asistenţilor de farmacie din România, aducând în prim plan rolul şi locul farmacistului în sistemul de sănătate.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, a spus marţi că în cadrul forumului se vor discuta şi aspecte care vin dinspre partea practică a profesiei de farmacist. „Ediţia din acest a Pharma Forum este una interesantă pe de-o parte prin aportul legat de cunoaştere, de ştiinţă şi în al doilea rând pentru noutăţile care vor veni dinspre exercitarea practică a profesiei, fiindcă le avem alături şi pe doamnele Rodica Biro de la Casa de Asigurări Mureş şi pe doamna Daniela Lucia Muntean, decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, pe doamna prodecan de la Facultatea de Farmacie din Bucureşti, iar în ultima parte vom discuta aspecte legate de situaţia economică a farmaciilor cu accent pe farmaciile independente, fiindcă se constată o împuţinare a lor şi încercăm să decelăm cauzele principale care duc la acest lucru şi cred că va fi de interes pentru toţi farmaciştii care sunt aici să asiste la astfel de lucruri. Apoi, vor fi prezentări de medicamente de la diverse firme, cu noutăţi, cu ce s-a întâmplat, ce noutăţi aduce Agenţia Europeană a Medicamentului în legătură cu utilizarea unor medicamente şi este o actualizare de primăvară a cunoştinţelor, să spunem aşa”, a precizat prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa.

Invitaţi de seamă

Programul ştiinţific al Pharma Forum Mureş a fost moderat de preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, prof. dr. Dumitru Lupuleasa. Printre speakerii care au dat curs invitaţiei se numără Iustina Vas, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, prof. dr. Daniela-Lucia Muntean, decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Târgu-Mureş, ec. Rodica Biro, director executiv Directia Relatii Contractuale, CJAS Mureş, prof. dr. Maria Dogaru, Facultatea de Farmacie UMF Târgu-Mureş, prof. dr. Doina Drăgănescu, prodecanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti, farm. spec. Horváth Geza, dr. Octav Russu, de la Clinica de Ortopedie II.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE