Home / Politic / Senatorul Frătean, interesat de finanţarea proiectelor rurale

Senatorul Frătean, interesat de finanţarea proiectelor rurale

Distribuie

„Nevoia de finanțare la nivel local este o temă importantă la care am mai făcut referiri, solicitând bani pentru localități, bani pentru oameni! Vreau să remarc cu satisfacție că încep să vină banii!”, îşi începe declaraţia politică susţinută marţi, 1 aprilie, senatorul PSD Alexandru Petru Frătean.

Potrivit acestuia, Guvernul, prin ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea, oferă prin Ordonanţa 28/2013 „viziunea integratoare și cadrul unei abordări corecte, îndreptând nedreptățile pe care le-am moștenit de la Guvernarea Boc și în acest domeniu”. „Una dintre aceste nedreptăți se referă la faptul că nu a existat o prioritizare a investițiilor. Din păcate, sunt nenumărate situații în care s-au finanțat fântâni arteziene, parcuri futuriste sau bazine olimpice în localități în care oamenii umblă prin noroi până la glezne sau își cară apa cu gălețile. Finanțarea conform acestei Ordonanțe 28 aduce în satele noastre în primul rând drumuri, apă, canalizare, școli și grădinițe, dispensare şi locuri de muncă. Acestea sunt prioritățile corecte”, a precizat Alexandru Petru Frătean.

Sprijin pentru primarii PSD

O altă problemă care trebuie rezolvată în viziunea senatorului PSD de Mureş este legată de vechea abordare haotică a acestei teme. „Nu vrem să continuăm în baza acestui principiu și nu putem fi acuzați în nici un fel de alocarea banilor pe criterii politice, mai ales pentru faptul că principalii beneficiari în ceea ce privește plata arieratelor sunt tot aceia care au avut bani să înceapă proiecte. Vrem, însă, ca astfel să vindecăm o veche meteahnă: multe lucruri începute și neterminate. În egală măsură, trebuie să recunoaștem că localitățile cele mai vitregite au fost cele conduse de primarii PSD, cei care au dus cu verticalitate anii grei ai opoziției. Acum trebuie să ne aplecăm atenția și asupra acestor comunități! Sunt multe localități în această situație și în județul Mureș, este o listă lungă și ar merita să mă refer la fiecare în parte. Chiar dacă nu le nominalizez pe toate acum și aici, voi continua să le susțin pe fiecare și să mă zbat până când proiectele lor vor prinde viață!”, a menţionat Alexandru Petru Frătean.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.