Home / Cultură / Depozitul de decoruri al Naţionalului răpus de flăcări

Depozitul de decoruri al Naţionalului răpus de flăcări

Distribuie

Marţi, 1 aprilie, între orele 15:00 şi 16:00 un incendiu izbucnit pe strada Câmpului, aparţinând Teatrului Naţional Târgu-Mureş, fapt care a provocat daune semnificative. Poliţia a început cercetările împotriva unor autori necunoscuţi Autorităţile competente au intervenit cu promtitudine dar nu au putut împiedica răspândirea focului, acesta extinzâdu-se, din cauza vântului puternic şi la imobilele învecinate. După evaluarea situaţiei la faţa locului, directorul Teatrului Naţional, Gáspárik Attila a precizat că  amplasamentul, victimă a incendiului era folosit pentru a depozita decorurile spectacolelor care nu mai sunt în repertoriu, dar din lipsă de spaţiu la Teatru, au fost depozitate şi câteva decoruri ale producţiilor actuale. „În urma unei evaluări preliminare a incendiului se estimează o pagubă de peste 100.000 lei, deoarece aici depozitam acele decoruri care urmau să fie casate sau refolosite. Am anunţat Ministerul Culturii despre cele întâmplate. În decursul anilor de mai multe ori am sesizat în scris că Teatrul nu dispune de condiţii corespunzătoare pentru depozitarea în siguranţă a decorurilor, depozitul din strada Câmpului fiind impropriu şi deteriorat”,  a declarat Gáspárik Attila.

Semnal de alarmă la nivel naţional

Directorul General a mai adăugat că se va elabora un raport detaliat cu privire la daunele provocate de incendiu. În acest document Teatrul va solicita ca Ministerul Culturii să contribuie financiar pentru refacerea decorurilor la spectacolele care sunt încă în repertoriu. „Acest eveniment poate constitui un semnal de alarmă la nivel naţional asupra acestei probleme încă nerezolvată, cu atât mai mult cu cât societăţile de asigurare consideră decorurile ca fiind opere de artă. Asigurarea unor astfel de investiţii ar echivala costurile de producţie, cheltuieli pe care nu ni le putem permite, a mai declarat Directorul General. Totodată domnul Director Gáspárik Attila  a declarat că incendiul nu va afecta programul lunii aprilie, toate spectacolele se vor juca conform programărilor.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.