Home / Sanatate / Donează sânge pentru o viaţă

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Donează sânge pentru o viaţă

Departamentul de Sănătate Publică şi Activităţi Umanitare din cadrul Ligii Studenţilor din Târgu-Mureş organizează, în perioada 14-18 aprilie, o nouă ediţie a campaniei de informare şi responsabilizare „Donează sânge! Fii erou!”. „Numeroase probleme serioase de sănătate implică transfuzia de sânge donat de către oameni ca noi toţi, cu scopul de a salva vieţi. Poate fi un copil, un părinte sau un prieten apropiat cel care are nevoie de acest dar necondiţionat pentru a supravieţui. Proiectul îşi propune ameliorarea deficitului de sânge din spitalele din ţară printr-o colectă de sânge. Prin urmare vă aşteptăm pe toţi să vă aduceţi contribuţia într-un cadru profesionist, prietenos şi confortabil, pentru a oferi un dar în tăcere, având parte de satisfacţie sufletească; adeverinţa pentru reducere 50% la transportul în comun pe o luna şi o zi libera; Bonuri de masa în valoare de 63 RON; analize gratuite: *Hepatita B şi C; *HIV (SIDA); *VDRL (Sifilis); *HTLV (Leucemie); *Hemoglobina; *Grupa (A,B,O,AB); *RH (D); *Anticorpi; *Antieritrocitari (pentru fetele cu Rh- ); satisfacţia de a salva o viaţă. Pentru a dona trebuie să aveţi vârsta între 18-60 ani; o stare de sănătate bună; să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării; sa aveţi o greutate corespunzătoare (peste 60 kilograme); să nu aveţi herpes; să nu fi avut hepatita, TBC, malarie; să nu fiţi răcit/sub tratament; să nu vă fi vaccinat în ultimele 2 săptămâni; să nu fiţi la menstruaţie; să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele 3 luni sau majoră în ultimele 6 luni; să fiţi hidratat şi să fi mâncat uşor înainte de recoltare, fără grăsimi”, a transmis Mihaela Ursache, coordonatorul campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aproape 200 de pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Clinic Județean Mureș!

De la începutul pendemiei în Spitalul Clinic Județean Mureș au fost internați 1.971 de pacienți …