Home / Sanatate / Donează sânge pentru o viaţă

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Donează sânge pentru o viaţă

Departamentul de Sănătate Publică şi Activităţi Umanitare din cadrul Ligii Studenţilor din Târgu-Mureş organizează, în perioada 14-18 aprilie, o nouă ediţie a campaniei de informare şi responsabilizare „Donează sânge! Fii erou!”. „Numeroase probleme serioase de sănătate implică transfuzia de sânge donat de către oameni ca noi toţi, cu scopul de a salva vieţi. Poate fi un copil, un părinte sau un prieten apropiat cel care are nevoie de acest dar necondiţionat pentru a supravieţui. Proiectul îşi propune ameliorarea deficitului de sânge din spitalele din ţară printr-o colectă de sânge. Prin urmare vă aşteptăm pe toţi să vă aduceţi contribuţia într-un cadru profesionist, prietenos şi confortabil, pentru a oferi un dar în tăcere, având parte de satisfacţie sufletească; adeverinţa pentru reducere 50% la transportul în comun pe o luna şi o zi libera; Bonuri de masa în valoare de 63 RON; analize gratuite: *Hepatita B şi C; *HIV (SIDA); *VDRL (Sifilis); *HTLV (Leucemie); *Hemoglobina; *Grupa (A,B,O,AB); *RH (D); *Anticorpi; *Antieritrocitari (pentru fetele cu Rh- ); satisfacţia de a salva o viaţă. Pentru a dona trebuie să aveţi vârsta între 18-60 ani; o stare de sănătate bună; să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării; sa aveţi o greutate corespunzătoare (peste 60 kilograme); să nu aveţi herpes; să nu fi avut hepatita, TBC, malarie; să nu fiţi răcit/sub tratament; să nu vă fi vaccinat în ultimele 2 săptămâni; să nu fiţi la menstruaţie; să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele 3 luni sau majoră în ultimele 6 luni; să fiţi hidratat şi să fi mâncat uşor înainte de recoltare, fără grăsimi”, a transmis Mihaela Ursache, coordonatorul campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Oricât de clar am vorbi, tot nu suntem înțeleși. De ce? Explicațiile psihologului

De multe ori, avem obiceiul de a ne supăra pe ceilalți pentru reacțiile lor. Lucrul …