Home / Sanatate / Donează sânge pentru o viaţă

Donează sânge pentru o viaţă

Distribuie

Departamentul de Sănătate Publică şi Activităţi Umanitare din cadrul Ligii Studenţilor din Târgu-Mureş organizează, în perioada 14-18 aprilie, o nouă ediţie a campaniei de informare şi responsabilizare „Donează sânge! Fii erou!”. „Numeroase probleme serioase de sănătate implică transfuzia de sânge donat de către oameni ca noi toţi, cu scopul de a salva vieţi. Poate fi un copil, un părinte sau un prieten apropiat cel care are nevoie de acest dar necondiţionat pentru a supravieţui. Proiectul îşi propune ameliorarea deficitului de sânge din spitalele din ţară printr-o colectă de sânge. Prin urmare vă aşteptăm pe toţi să vă aduceţi contribuţia într-un cadru profesionist, prietenos şi confortabil, pentru a oferi un dar în tăcere, având parte de satisfacţie sufletească; adeverinţa pentru reducere 50% la transportul în comun pe o luna şi o zi libera; Bonuri de masa în valoare de 63 RON; analize gratuite: *Hepatita B şi C; *HIV (SIDA); *VDRL (Sifilis); *HTLV (Leucemie); *Hemoglobina; *Grupa (A,B,O,AB); *RH (D); *Anticorpi; *Antieritrocitari (pentru fetele cu Rh- ); satisfacţia de a salva o viaţă. Pentru a dona trebuie să aveţi vârsta între 18-60 ani; o stare de sănătate bună; să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării; sa aveţi o greutate corespunzătoare (peste 60 kilograme); să nu aveţi herpes; să nu fi avut hepatita, TBC, malarie; să nu fiţi răcit/sub tratament; să nu vă fi vaccinat în ultimele 2 săptămâni; să nu fiţi la menstruaţie; să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele 3 luni sau majoră în ultimele 6 luni; să fiţi hidratat şi să fi mâncat uşor înainte de recoltare, fără grăsimi”, a transmis Mihaela Ursache, coordonatorul campaniei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.