Share

Home / Invatamant / Competiţie de dezbateri în engleză, la „Papiu”

Competiţie de dezbateri în engleză, la „Papiu”

Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” a găzduit vineri, 28 martie, prima competiţie de dezbateri în limba engleză pentru liceenii din Târgu-Mureş, intitulată „Agree to Disagree” şi organizată de Clubul de dezbateri “Mind Busters” al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”.

Opt echipe de liceeni

La start s-au aliniat opt echipe: cinci de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, două din partea Colegiului Naţional „Unirea” şi una de la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş. „Clubul de dezbateri, chiar dacă se află la început, fiind înființat în toamna anului școlar în curs, promite multe și a obținut deja rezultate foarte bune la câteva competiții din țară. Concursul a fost stucturat sub forma unui campionat, pe sistem piramidal, cu sferturi de finală, semifinale şi finală, în cadrul căruia au fost dezbătute teme de interes general, în format World Schools. De exemplu, în sferturi au fost patru „meciuri” în paralel, iar concurenţii aveau o moţiune pe marginea căreia au fost dezbateri atât pro, cât şi contra. Guvern şi Opoziţie”, a declarat Bianca-Adelina Florea, elevă în clasa a XI-a C şi președinte al clubului.

Felicitări pentru toţi participanţii

După mai multe ore de concurs, câștigătorii au fost desemnați membri echipei “Bordeaux” alcătuită din Mihnea Tîrnovan, Teodora Iordache și Andreea Pop, elevi ai Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian”. De asemenea, organizatorii competiţiei, profesoara de limba engleză Briena Stoica, coordonator al Clubului de dezbateri “Mind Busters” și Bianca-Adelina Florea consideră că „Agree to Disagree” a fost un succes şi şi-au propus să crească numărul de unităţi de învăţământ participante la următoarea ediţie, din 2015. „Doresc să îi felicit pe toți participanții cărora le promitem o nouă ediție în următorul an școlar. Dorim ca şi pe viitor să organizăm competiţii de acest gen şi să aducem „Agree to Disagree” la un nivel mai mare. În timp ne propunem să ridicăm concursul la statut interjudeţean. Totodată, îi invităm pe toți cei interesați de dezbateri să se alăture membrilor clubului”, a subliniat Bianca-Adelina Florea.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Ioana Ştefan, a doua medie de 10 din Mureş la Bacalaureat

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat …

Share
Share