Home / Sanatate / Problemele stilului de viaţă, rezolvate de dietetician

Problemele stilului de viaţă, rezolvate de dietetician

Distribuie

Dieteticianul analizează stilul de viaţă, oferă sfaturi, sugestii şi soluţii pentru problemele constatate, întocmind regimuri şi planuri nutriţionale personalizate. El este un expert în alimentaţie şi nutriţie şi în consilierea oamenilor care şi-au propus să-şi schimbe alimentaţia sau să şi-o adapteze pentru diverse situaţii, cum ar fi afecţiunile medicale, stările fiziologice sau activităţile sportive.

Mureşenii, aşteptaţi să-şi prescrie nutriţia

Cristina Claudia Dobrin, nutriţionist-dietetician la Centrul de Medicină Integrativă „Lotus Life”, spune că starea de spirit, sănătatea fizică şi psihică depind în mare măsură de obiceiurile zilnice pe care le avem. Pentru că întotdeauna contează ceea ce mâncăm, dacă facem mişcare, dacă consumăm alcool sau dacă fumăm, nutriţioniştii spun că un stil de viaţă echilibrat protejează împotriva bolilor cronice, reduce riscul de dezvoltare a diverselor boli legate tot de o alimentaţie incorectă şi ajută la menţinerea greutăţii dorite. Odată cu venirea anotimpului cald, mureşenii sunt aşteptaţi la Centrul de Medicină Integrativă „Lotus Life” pentru a consulta meniurile, dar şi pentru a-şi prescrie nutriţia. „Consultaţiile de nutriţie şi dietetică presupun anamneză şi anchetă nutriţională, anchetă alimentară, evaluarea statusului nutriţional, analiza compoziţiei corporale, învăţarea pacientului pentru a găti sănătos, recomandări pentru un stil de viaţă sănătos şi educaţie nutriţională, consiliere nutriţională personalizată, atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele cu diferite patologii, sportivi, gravide, femei care alăptează, copii, adolescenţi”, a spus Cristina Claudia Dobrin, nutriţionist-dietetician.

Pentru informaţii suplimentare şi programări, cei interesaţi pot să sune la numărul de telefon: 0744-540.921.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.