FOTO: Balul Medicilor, eleganţă, rafinament şi bună dispoziţie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1871 Vizualizări

FOTO: Balul Medicilor, eleganţă, rafinament şi bună dispoziţie

Colegiul Judeţean al Medicilor Mureş a organizat sâmbătă, 5 aprilie, în Restaurantul Hotelului Grand din Târgu-Mureş, a doua ediţie a Balului Medicilor Mureşeni. Într-un decor mai mult decât elegant, medicii  s-au întâlnit pentru a scăpa câteva ore de grijile cotidiene, pentru a socializa, a dansa şi a se distra. Momente artistice, culturale, culinare, cât şi momente dedicate aprecierii celor mai importante realizări ale medicinei mureşene, personalităţilor care au adus cinste, onoare şi demnitate oraşului. Aşa a arătat Balul Medicilor Mureşeni, un eveniment care îşi propune să devină o frumoasă tradiţie în comunitatea medicală.

„Suntem o breaslă de elită şi ştim să ne şi distrăm”

Eleganţă, rafinament, bun gust, un decor impecabil şi o servire pe măsură. A doua ediţie a Balului Medicilor Mureşeni a adus laolaltă medici de toate specialităţile, fiind o ocazie propice de a arăta că medicii din comunitatea mureşeană sunt o breaslă de elită. „Suntem la a doua ediţie a Balului Medicilor. Putem spune că deja avem experienţă. Prima ediţie a fost una de încercare şi cred că a decurs cu succes. Mă bucur că suntem astăzi împreună într-o perioadă în care lucrurile merg aşa cum merg în sănătate, avem multe lucruri de făcut, unele merg bine, iar altele urmează să meargă mai bine. Important este în activitatea noastră care este plină de o presiune atât din punct de vedere profesional, cât şi social să găsim câteva momente în care să ne simţim bine împreună, să ne destindem să, să lăsăm această presiune să dispară cel puţin temporar şi să găsim o ocazia să comunicăm. Medici de toate specialităţile, de medicină de familie, specialişti din spital, universitari, toţi care servim acelaşi lucru, şi anume pacientul. Trebuie să găsim, aşadar, o ocazie acum să arătăm că suntem uniţi, că suntem o breaslă de elită şi că ştim să ne şi distrăm. Sunt numeroase surprize, este o muzică bună, mâncarea şi băutura sperăm să fie la înălţime, vom premia şi câteva personalităţi care prin activitatea lor au adus cinste şi onoare comunităţii noastre medicale. Ne-am străduit să alegem personalităţi care sunt deasupra oricăror comentarii. Sper că am reuşit acest lucru, deşi e greu într-o comunitate ca a noastră, în care sunt multe personalităţi, dar am dorit să omagiem persoane, prin activitatea lor, ne-au adus cinste, onoare şi demnitate”, a transmis prof. dr. Horaţiu Suciu, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Mureş.

Premii pentru întreaga activitate medicală

Momentele artistice şi culturale s-au completat foarte bine cu cele ale aprecierii activităţii medicilor mureşeni. Astfel, s-au acordat trei premii pentru întreaga activitate prof. dr. Mircea Chiorean, dr. Dora Santa şi dr. Mircea Baghiu. Prof. dr. Horaţiu Suciu a transmis că într-o comunitate medicală cum este cea mureşeană este greu să alegi personalităţile, însă cei trei medici au adus, prin activitatea lor, cinste, onoare şi demnitate. Prof. dr. Sanda Copotoiu a spus despre prof. dr. Mircea Chiorean că prin ceea ce a reuşit să facă consecinţele sunt importante. „Regret nespus că domnul profesor nu se află aici. Cei care îl cunoaşteţi probabil vă amintiţi că s-a născut în Ardeal, a făcut şcoala la Turda, a studiat în Cluj şi a absolvit două facultăţi, întâi Biologia şi apoi Medicina. S-a apucat de anestezie terapie intensivă, specialitate care în acel moment era mai mult un apendice şi ulterior s-a dezvoltat la modul în care o cunoaşteţi astăzi. Chirurgia evident că nu se poate fără multe dintre lucrurile pe care le-a făcut dumnealui. A condus Secţia de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş timp de mulţi ani şi în ciuda faptului că ceea ce a făcut nu este foarte cunoscut, consecinţele sunt importante”, a transmis prof. dr. Sanda Copotoiu.

„Dr. Dora Santa, un medic de familie de excepţie”

Al doilea premiu pentru întreaga activitate a fost obţinut de către dr. Dora Santa, care a spus că este surprinsă de această premiere, simţindu-se, în acelaşi timp, onorată. Dr. Ileana Mihăescu a spus despre dr. Dora Santa că merită din plin acest premiu, fiind un medic de familie de excepţie şi un om dedicat profesiei. „Dr. Dora Santa, colega noastră dragă, are o activitate de peste 30 de ani, este un om modest, dar foarte dedicat profesiei, un om care pe lângă îngrijiri primare a făcut multe alte lucruri pentru care eu o consider un pionier. S-a implicat în conducerea Asociaţiei Medicilor într-o perioadă în care toate ne erau potrivnice, a făcut-o cu foarte mare succes, a înfiinţat una din primele policlinici private de unde s-au lansat o mulţime de pui care astăzi sunt medici celebri în Târgu-Mureş şi în tot judeţul, este un medic de familie de excepţie şi pentru toate acestea merită premiată”, a transmis dr. Ileana Mihăescu.

„Dr. Mircea Baghiu, un mare artist al chirurgiei”

Dr. Mircea Baghiu a fost, de asemenea, premiat şi apreciat pentru întreaga activitate, dr. Vasile Habor spunând despre el că este un mare artist al chirurgiei, un om elegant în vestimentaţie, în comportament şi discurs, un specialist în chirurgie. „Dr. Mircea Baghiu a inventat foarte multe lucruri în chirurgie, multe artificii de tehnică chirurgicală pe care noi le numim baghisme. A simplificat multe tehnici chirurgicale şi avea un principiu, chirurgia e simplă dacă ştii să n-o complici. Toată lumea îl cunoaşte sub numele de Naşul. I-am pus asemenea poreclă pentru că era foarte elegant în vestimentaţie, în comportament, în discurs şi un mare artist al chirurgiei”, a transmis dr. Vasile Habor.

Ciprian Dobre, încrezător în viitorul medicinei mureşene

Prezent la Balul Medicilor Mureşeni, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că pentru a-şi atinge propriile performanţe, medicina târgumureşeană are nevoie şi de transplantul hepatic şi renal, considerând că totul este doar o chestiune de timp, iar echipa Consiliului Judeţean va fi alături şi va da imboldurile necesare. „Dacă domnul profesor Horaţiu Suciu a reuşit în Târgu-Mureş, împreună cu echipa domniei sale, să facă transplant cardiac, eu îmi exprim speranţa pe care am afirmat-o şi reafirmat-o că medicina târgumureşeană pentru a atinge vârful, pentru a-şi atinge practic propriile performanţe are nevoie şi de transplantul hepatic şi de cel renal. Asta cred că e o chestiune de timp, de organizare şi profit de faptul că şi domnul doctor Puiac prezent astăzi aici, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, şi vreau să reafirm acest lucru că medicina în judeţul Mureş este de departe cel mai dezvoltat segment socio-profesional. Accentul trebuie pus pe medici şi pe medicina din Târgu-Mureş, investiţiile trebuie să se canalizeze cu precădere în această direcţie, iar echipa Consiliului Judeţean va fi alături, va sprijini, va da imboldurile de care există, se pare, foarte, foarte multă nevoie şi cred că vom reuşi să facem într-adevăr ceea ce face Bucureştiul. N-avem voie să ne uităm în jos către cei care nu fac niciun fel de transplant, ci trebuie să ne uităm către Bucureşti, către Cluj, care fac deja aceste transplanturi”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Text: Teodora MÎNDRU

Foto: Miruna OBRAZ  

[zizigallery id=1160]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!