“EuroCampionii” liberali, lansaţi pe “Oda Bucuriei” Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

“EuroCampionii” liberali, lansaţi pe “Oda Bucuriei”

Liderul Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş, totodată vicepreşedinte la nivel naţional, Ciprian Dobre, a participat vineri, 4 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, la evenimentul de lansare a candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Dobre: “Sunt mai bun decât reputaţia mea”

Preşedintele PNL Mureş şi-a început discursul cu o pildă aparţinând lui Schiller, “Sunt mai bun decât reputaţia mea”, după care a reamintit celor aproximativ 700 de delegaţi că liberalii sunt dispuşi la sacrificii pentru apărarea propriilor valori. “Partidul Naţional Liberal nu este prizonier, dar are adversari şi duşmani peste tot. Şi pe stânga politicii, mai ales pe dreapta politicii româneşti. Cred însă că Partidul Naţional Liberal, liberalii în general, au făcut foarte mult. Au făcut foarte mult pentru România şi cred că niciodată nu şi-a abandonat valorile. Valorile liberale, valorile democratice sunt scumpe. Valorile pe care noi le-am apărat de atâţia ani necesită sacrificii. Liberalii sunt dispuşi să facă aceste sacrificii”, a afirmat Ciprian Dobre.

“Oamenii poartă lumea în suflet şi în inimă”

De asemenea, preşedintele PNL Mureş a împărtăşit colegilor săi de partid o pildă a cărei concluzie a fost că oamenii sunt cei care dau valoare altor oameni. “Odată un bătrân şedea, la marginea unei cetăţi. Şi a venit un tânăr şi l-a întrebat: cum sunt oamenii acestei cetăţi pentru că eu sunt nou prin aceste locuri? Iar bătrânul întreabă: dar cum erau oamenii în cetatea de unde vii? Erau egoişti şi răi! Abia am aşteptat să plec de acolo! Iar bătrânul îi răspunde: aşa sunt şi aici, în cetatea asta. După alte câteva minute vine un alt tânăr cu aceeaşi întrebare: am venit, sunt grăbit, cum sunt oamenii din această cetate? Bătrânul îi răspunde cu aceeaşi întrebare: dar cum erau oamenii de unde vii? Prietenoşi, mărinimoşi, cinstiţi unii cu alţii, foarte greu i-am parasite. Dar a trebuit să fac acest pas în viaţa mea, iar bătrânul îi spune: aşa sunt şi oamenii de aici. Oamenii poartă lumea în suflet şi în inimă. Oamenii sunt măsura lucrurilor, iar noi suntem cei care dăm valoare oamenilor prin ceea ce vedem în ei. Ne-am despărţit de USL. Am rămas aceiaşi. Intrăm într-o campanie electorală cu oameni. Depinde de noi ce vedem în aceşti oameni. Dacă a venit vremea să vedem în ei dreptate, dacă a venit vremea să vedem în ei respect, dacă a venit vremea să vedem în ei unitate, atunci cred că drumul Partidului Naţional Liberal în această campanie este uşor. Atunci da, cred că suntem pregătiţi pentru oricare fel de oameni”, a subliniat Ciprian Dobre.

“Doar PNL poate reforma România”

În încheierea discursului său, liderul liberalilor din Mureş le-a reamintit delegaţilor că Partidul Naţional Liberal este singurul partid care poate reforma România. “Şi să nu uităm un lucru: măsura valorii unui partid este data de valoarea adversarilor noştri. PNL este un partid valoros, pentru că toţi ne duşmănesc. Toţi au ceva cu noi. Toţi au ceva întotdeauna cu liderul Partidului Naţional Liberal, oricum s-ar numi el, însă valorile noastre, ale liberalilor, ale Partidului Naţional Liberal, urmează abia acum să le arătăm tuturor cât de greu şi cât de scump o să le apărăm. Cred că acesta trebuie să fie piedestalul pe care să arătăm tuturor valorile Partidului Naţional Liberal, valorile pe care noi le apărăm, şi anume că doar Partidul Naţional Liberal poate reforma România şi să ajungem să facem din această ţară o ţară de care noi toţi, împreună, să fim mândri de ea”, a arătat Ciprian Dobre.


Antonescu: “Candidaţii liberali, nişte eurocampioni”

Lansarea candidaţilor liberali la Parlamentul European a avut loc pe melodia “Oda Bucuriei” a lui Beethoven, iar cei cinci “EuroCampioni”, Norica Nicolai (Regiunea Nord-Vest), Ramona Mănescu (Regiunea Sud-Est), Cristian Buşoi (Regiunea Vest), Eduard Hellvig (Regiunea Centru) şi Renate Weber (Regiunea Bucureşti – Ilfov) au primit din partea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o Cupă a Campionilor care s-a aflat pe scenă pe întreaga durată a ceremoniei. De la eveniment a lipsit Adina Vălean, candidat pentru Regiunea Sud. „Sunt mulțumit pentru că avem candidați buni, ei chiar sunt niște eurocampioni. Eu nu am de ce să nu fiu vesel, știu foarte clar care sunt pașii, încotro mă duc și cu cine îi fac. Unii nu au nici candidat la președinție, în vreme ce eu am deja și primul ministru”, a spus Crin Antonescu.

Iohannis: „Avem cea mai bună echipă”

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a arătat că liberalii au cea mai bună echipă nu doar la alegerile europarlamentare, dar şi la cele prezidenţiale şi parlamentare. „Cred că noi, Partidul Naţional Liberal, avem cea mai bună echipă. Nu degeaba sloganul este cu Euro-campionii. Poate e un moment să ascultăm şi ce spune omul de pe stradă. Şi dacă, cel puţin eu, dacă am vorbit cu oamenii, oamenii aşteaptă de la noi foarte mult. Şi de ce este aşa. Pentru că noi putem să rezolvăm problemele lor. Noi suntem echipa care putem să câştigăm parlamentarele şi prezidenţialele”, a menţionat Klaus Iohannis.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE