FOTO: Lecţie deschisă despre folclor la Ansamblul „Mureşul” Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

FOTO: Lecţie deschisă despre folclor la Ansamblul „Mureşul”

Peste 100 de elevi ai Gimnaziului „Mihai Viteazul” şi ai Liceului cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” au participat luni, 7 aprilie, la primele activităţi organizate de Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş în cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe să fii mai bun!”, o expoziţie de costume populare şi vizionarea spectacolului „Ritmuri din străbuni”.

Folclorul autohton, bogat

Elevii şi dascălii au fost întâmpinaţi de conducerea Ansamblului, iar directorul instituţiei, Barabasi Attila Csaba, a urat bun venit vizitatorilor. „Sperăm că în decursul săptămânii vom avea circa 3.500 – 4.000 de copii în sala de spectacole şi pe teritoriu încă vreo 2.000 de copii, ceea ce e mai mult decât onorabil. Ne-am pregătit cu emoţii, am început săptămâna cu o expoziţie de costume populare pentru ca toţi copii să poată intra în contact cu obiceiurile tradiţionale, să vadă ce fel de costume populare sunt în Mureş, în Ardeal, să vadă costume româneşti, maghiare, săseşti şi ţigăneşti şi să aibă ocazia să aibă o imagine despre folclorul bogat pe care îl avem în România. Cred că din Europa nu există o ţară aşa de bogată la costume populare, la obiceiuri şi tradiţii, la cântece şi dansuri populare cum e România”, a spus Barabasi Attila Csaba, care a transmis mulţumiri principalului partener, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

Educaţie şi în afara clasei

La eveniment a participat şi Nadia Raţă Sandor, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspecctoratului Şcolar Judeţean Mureş, care a punctat importanţa activităţilor extra-curriculare în dezvoltarea armonioasă a copiilor. „Aş vrea să mulţumesc organizatorilor pentru această acţiune care vine în sprijinul şcolii, în sprijinul activităţilor care se derulează în săptămânna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Există un parteneriat care iată că funcţionează foarte bine şi cred că aceste activităţi cum este cea de astăzi demonstrează că toată lumea, atât cadrele didactice, cât şi comunitatea locală, au înţeles de fapt rostul acestei săptămâni”, a afirmat Nadia Raţă Sandor. „Am spus-o de foarte multe ori faptul că eu consider că actul educaţional nu se rezumă la spaţiul clasei şi la spaţiul şcolii, din contră acest gen de activităţi vin să completeze actul educaţional din cadrul clasei. De fapt, tot ceea ce facem noi în rest înseamnă până la urmă educaţie. În fiecare zi, pe tot parcursul activităţilor pe care le derulăm, până la urmă cadrele didactice, adulţii, sunt cei care ghidează educaţia copiilor atât în şcoală cât şi în afara ei”, a completat Nadia Raţă Sandor.
Săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” va continua marţi, 8 aprilie, la orele 9.30 şi 11.00, la Reghin, unde la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” din localitate va avea loc vizionarea spectacolului în limba română „Ritmuri din străbuni”. De asemenea, în aceeaşi zi, de la orele 10.00 şi 13.00, sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” va găzdui spectacolul în limba maghiară „Matyas Kiraly alruhai”.

[zizigallery id=1164]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE