Home / Social / ÎPS Irineu şi ÎPS Laurenţiu, slujbă la Recea

ÎPS Irineu şi ÎPS Laurenţiu, slujbă la Recea

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a liturghisit duminică, 6 aprilie, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în mijlocul unui frumos sobor de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu-Mureş, oaza de spiritualitate autentic românească pe a cărei poartă intră zilnic sute de pelerini. „A fost o zi binecuvântată pentru toţi pelerinii care, în Duminica Sfintei Maria Egipteanca, şi-au lăsat rosturile zilnice şi şi-au îndreptat paşii spre frumoasa mănăstire mureşeană. Prin participarea lor la Sfânta Liturghie oficiată de cei doi ierarhi ardeleni, ei s-au umplut de har dumnezeiesc şi au dus acasă, în sufletele şi inimile lor, o fărâmă din bucuria neîngrădită a pregustării din cele cereşti”, a spus Arhidiaconul Liviu Stanciu.

Prezenţa ÎPS Laurenţiu, o mare onoare

Adresând, la finalul slujbei, un cuvânt de mulţumire Mitropolitului Ardealului, Înaltpreasfinţitul Irineu a spus că prezenţa ÎPS Laurenţiu este o mare onoare. „Slujirea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu la Mănăstirea Recea constituie atât pentru obştea monahală, cât şi pentru credincioşii din Târgu-Mureş şi împrejurimi o mare onoare. Totodată, această slujire este şi un prilej fericit de a fi împreună sub acoperământul veşniciei, în prezenţa iubitoare a lui Hristos, Capul Bisericii. Exprimându-mi recunoştinţa sinceră, îi adresez invitaţia de a ne vizita cât mai des. Prin liturghisire sfântă şi prin cuvânt ziditor, distinsul şi râvnitorul nostru Mitropolit ne ajută să ne întărim încrederea în Dumnezeu şi să preţuim nobleţea noastră de fii ai Luminii şi fii ai Învierii”, a transmis ÎPS Irineu. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Grupul de Muzică Psaltică „Anastasios”, format din tineri teologi din Alba Iulia şi studenţi la medicină din Târgu-Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Radare pe mai multe drumuri județene, în minivacanța de 1 Decembrie!

În minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …