Florin Urcan acuză Guvernul pentru criza de la Azomureş Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Florin Urcan acuză Guvernul pentru criza de la Azomureş

Deputatul PDL Florin Urcan a afirmat marţi, 8 aprilie, cu ocazia lecturării declaraţiei politice „Azomureş va avea aceeaşi soartă cu Oltchim?” că actuala guvernare este responsabilă de criza anunţată de conducerea combinatului Azomureş Târgu-Mureş, care a avertizat, în urmă cu câteva zile, că liberalizarea preţului la gaz metan poate duce chiar la oprirea activităţii combinatului.

PDL, împotriva liberalizării preţului la gaz metan

În discursul susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, Florin Urcan a menţionat că partidul din care face parte s-a opus, constatnt, acţiunii de liberalizare a preţului la gaz metan. „Din nefericire asistăm astăzi la efectele măsurilor dezastruoase pe care incompetentul Guvern al USL a decis să le ia referitor la liberalizarea preţului la gazele naturale. Societăţi comerciale, mari consumatoare de gaz metan, precum Azomureş din judeţul Mureş, anunţă sistarea activităţii şi trimiterea angajaţilor în şomaj, pentru motivul că măsura liberalizării preţului la gaz, cu efectul creşterii acestor costuri, nu va putea fi suportată de către companie. Ţin să fac precizarea că Partidul Democrat Liberal a solicitat în repetate rânduri Guvernului României, dar şi Fondului Monetar Internaţional şi altor instituţii europene abilitate, amânarea aplicării calendarului privind liberalizarea preţului la energie, pentru perioada 2015-2017, în vederea realizării unei analize comune, strategice şi corecte asupra impactului acestor măsuri asupra economiei, a industriei româneşti, a consumatorului vulnerabil, precum şi a explorării unor variante clare şi eficace de sprijin în acordarea de facilităţi comerciale, după caz”, a arătat Florin Urcan.

Guvernul Ponta, „cel mai incompetent Guvern”

De asemnenea, deputatul democrat – liberal a menţionat că PDL a propus eliminarea preţurilor discriminatorii aplicate capitalului autohton şi cel străin, renegocierea preţurilor reglementate în condiţiile nerealizării creşterii economice stabilite şi a creşterii deficitului bugetar, în condiţiile absenţei capitalului necesar pentru modernizarea şi eficientizarea tehnologică a industriilor mari consumatoare de energie electrică şi gaze. „Minciuna USL, promovată începând cu anul 2012, anul victoriei cuplului Ponta – Antonescu, nu numai că a prins contur, dar stă acum să explodeze producând efecte dramatice în rândul industriei româneşti. După ce lamentabil au eşuat cu privatizările CFR Marfă şi Oltchim, după ce au strangulat mediul de afaceri cu multiple biruri, taxe pe stâlp şi accize nejustificate, iată că măsurile luate de Guvern, prin delăsare, incapacitate şi incompetenţă, riscă să trimită multe companii spre faliment, sporind în mod masiv şomajul. Să nu uităm nici faptul că bugetele locale ale localităţilor unde aceste companii îşi au sediul, vor fi pe deplin afectate, punând în dificultate previziunile bugetare ale primarilor care vor trebui să regăsească alte surse pentru a acoperi golurile create”, a menţionat Florin Urcan. „Guvernul socialist al lui Ponta va rămâne in istoria României ca cel mai incompetent Guvern, cel care a pus pe butuci întreaga industrie românească”, a mai spus Florin Urcan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Sper din tot sufletul sa se inchida aceasta pacoste a orasului care intoxica si otraveste tot in jurul lui si nu numai. Domnul de ce nu aminteste si despre poluarile repetate ale acestui combinat, amenzile infime aplicate de Garda de Mediu, bani pe care ii produc in cateva minute, ore. Ce conteaza daca locuitorii sunt intoxicati si otraviti, bani sa iasa.
    Si Dl Borbely a venit la un moment dat cu ditamai planul de a se inchide combinatul si in doua zile nu s-a mai auzit nimic.
    Toti vorbiti in interesul vostru sau al partidului, de ce nu ai sesizat Bruxellesul despre poluarea continua produsa de combinat?
    Ce conteaza, bani sa iasa!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE