Senatorul Frătean vrea o lege fundamentală a Sănătăţii Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Senatorul Frătean vrea o lege fundamentală a Sănătăţii

Senatorul PSD Alexandru Petru Frătean a afirmat marţi, 8 aprilie, cu ocazia lecturării declaraţiei politice „Prioritate pentru Sănătate, că-i mai bună decât toate!”, că se simte responsabil, în calitate de om politic, de starea de sănătate a românilor.

Atac la guvernarea Băsescu – Boc

În discursul său, Alexandru Petru Frătean a criticat guvernarea Boc despre care a menţionat că a luat „decizii aberante” în someniul sănătăţii. „Fiecare dintre noi suntem preocupați de starea de sănătate – personală, a familiei, a cunoscuților, însă ca om politic, mă simt responsabil și pentru sănătatea națiunii române, deoarece știu că doar un popor sănătos, la trup și la minte, poate să-și concentreze energiile spre un viitor prosper. Sistemul de sănătate românesc e încă departe de ce ar trebui să fie din multe puncte de vedere, trebuie să recunoaștem deschis acest fapt. Încercările repetate, de-a lungul timpului, ale unor reforme pripite n-au reușit să rezolve problemele fundamentale, mai mult chiar, deciziile aberante ale Guvernării Băsescu – Boc au închis spitale și institute de cercetare, au determinat emigrarea medicilor şi a cadrelor sanitare, au lăsat categorii întregi de bolnavi fără medicamentaţia indispensabilă periclitând nivelul de sănătate şi speranţa de viaţă a românilor”, a arătat senatorul PSD de Mureş.

Încredere în noul ministru al Sănătăţii

De asemenea, Alexandru Petru Frătean şi-a exprimat încrederea atât în guvernarea Ponta, cât şi în noul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. „Guvernul Victor Ponta a început prin a repara aceste nedreptăți: s-au reînființat unități sanitare, și prima dintre acestea a fost Institutul Inimii de la Târgu-Mureș, s-au deblocat peste 1.000 de posturi în sistemul sanitar și se acordă o bursă lunară de 150 de euro pentru medicii și farmaciștii rezidenți pentru că vrem ca aceștia să nu mai plece în străinătate, s-a alocat un buget mai mare pentru Ministerul Sănătății în 2014. Iată că s-au făcut câțiva pași importanți. Mă bucur că am contribuit personal la unii dintre aceștia, fiind și coautor al propunerii legislative privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătății copilului. Urmează alte schimbări cu impact asupra tuturor actorilor din sistem: pacientul, medicul, mecanismul asigurărilor și instrustructura de sănătate. În primul rând avem nevoie o lege fundamentatală a sistemului de sănătate, însă una care să nu fie făcută în grabă, pe genunchi, ci care să fie rezultatul unei dezbateri reale, eficiente, cu viziune sistemică și abordări pe termen lung. Am încredere că sub coordonarea Ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, aceste noi abordări vor avea un impact pozitiv. Chiar dacă vor mai fi lucruri de remediat, nu putem blama întregul sistem sanitar”, a precizat senatorul social-democrat.

Mureş, punct important pe harta excelenţei medicale

În ultima parte a declaraţiei politice, Alexandru Petru Frătean a reamintit colegilor din Senat că judeţul Mureş reprezintă un punct important pe harta excelenţei medicale din România. „Dimpotrivă, județul Mureș este un punct de reper pe harta excelenței medicale atât în România, cât și la nivel cel puțin european. Sunt mândru de cum se face medicina aici și vreau să felicit toate cadrele medicale care, prin profesionalismul dobândit la o școală universitară de renume mondial, așa cum este Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, și prin devotamentul pentru o meserie atât de nobilă sunt un exemplu demn de urmat. Performanțele în majoritatea domeniilor medicale, culminând cu chirurgia cardiovasculară și medicina de urgență, au creat un brand pentru Mureș, care este astăzi sinomin cu medicina de top. Avem obligația cu toții – oamenii politici, administrația, spitalele, mediul academic, să ridicăm ștacheta tot mai sus!”, a susţinut Alexandru Petru Frătean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE