Share

Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

160 DE MUREŞENI PRINŞI “LA NEGRU”

 

*Peste 160 de mureşeni au fost depistaţi în acest an că lucrau la negru. Cei mai mulţi au fost identificaţi de inspectorii de muncă ai ITM Mureş în primele două luni din acest an, iar 44 dintre ei în luna martie. Tot luna trecută a fost înaintată şi o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Mureş pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă. Şeful ITM Mureş, Andrei Mureşan arată că inspectorii din judeţul Mureş au efectuat în martie circa 240 de controale şi au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, la 11 agenţi economici pentru muncă nedeclarată. Valoarea totală a amenzilor date a fost de 210 000 lei, din care peste 60%  pentru muncă la negru.

 

 

 

FINANŢARE PENTRU 1 500 DE IMM-URI

 

*Prezentă la Cluj, ministrul delegat pentru dialog social Aurelia Cristea a declarat că Guvernul a aprobat proiectul care vizează finanțarea a peste 1.500 de întreprinderi mici și mijlocii, astfel încât va fi posibilă crearea a aproximativ 30.000 de noi locuri de muncă. Firmele trebuie sa consulte site-ul Ministerului Economiei, la secțiunea IMM-uri, pentru a depune dosarul. Există câteva criterii pe baza cărora se pot accesa fondurile. De asemena, există asigurată transparența pentru a fi cât mai facil pentru cei care vor să aplice pentru acest program.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Șezătoare la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin reia șirul șezătorilor, prilej de întâlnire și socializare pentru …

Share
Share