Home / Sport / Ziua adevărului în Liga IV de fotbal

Ziua adevărului în Liga IV de fotbal

Distribuie

Etapa a XXV-a din Liga IV de fotbal, seria Mureş programează mult aşteptatul derby dintre CS Iernut şi Înfrăţirea Valea Izvoarelor. Partida care se va disputa de la ora 11.00, pe stadionul din Iernut poate fi considerată crucială pentru desemnarea câştigătoarei ediţiei. Cele două au dus trena ediţiei. Echipa din Valea Izvoarelor a condus o bună parte în clasament şi a cedat prima poziţie în favoarea echipei din Ienut, după ce au pierdut cu 2-0 în urmă cu două etape la campioana ediţiei trecute, Mureşul Luduş. În tur a fost 1-0 pentru echipa antrenată de unul din jucătorii echipei „de aur” a fostei ASA din anii ’70, Fazakas Arpad şi de secundul Darius Miclea, din postura de antrenor secund-jucător. De cealaltă parte, antrenorul-jucător Horaţiu Moldovan, care a dus alături de el câţiva dintre jucătorii Mureşului din Luduş. Aceştia au câştigat ediţia trecută şi au obţinut promovarea după barajul disputat la Braşov cu campioana judeţului Harghita, 3-2 cu FK Miercurea Ciuc, dar luduşenii au renunţat din motive financiare. Deşi mai sunt de disputat 10 etape, este greu de crezut că vreuna dintre celelalte competitoare mai pot face faţă celor două. CS Iernut are doar avantajul terenului propriu şi ambiţia de revanşă a jucătorilor, valabilă pentru ambele tabere.

Şase echipe eliminate din Cupă, patru de cele din eşaloanele inferioare

La mijlocul săptămânii s-au disputat partidele din „şaisprezecimile” Cupei României, faza judeţeană, în care au intrat şi echipele din Liga IV. Dintre cele 18 formaţii, şase au părăsit competiţia, patru dintre acestea fiind eliminate de către adversare din ligile inferioare. Excepţie au făcut cele două partide dintre echipe de la acelaşi nivel: Arena Sighişoara-MSE 08 Târgu-Mureş 2-1 şi Gaz Metan Daneş-Viitorul Ungheni 0-4. „Performerele” fazei sunt Atletico Bălăuşeri,  5-1 cu Unirea Iclănzel Berghia, FCM Târnăveni, 4-2 cu ASC Sărmaşu, Înfrăţirea Hărănglab, 2-0 cu Mureşul Luduş şi Zorile Luieriu, 5-0 cu Lacul Ursu Mobila Sovata. Adevărate surprize pot fi considerate ultimele două, în care au fost eliminate fruntaşe ale Ligii a IV-a, dar nu poate fi neglijată eventuala lipsă de interes a învinselor de a continua competiţia. Interesant a fost oarecum duelul dintre echipa secundă din Valea Izvoarelor şi liderul din Iernut, încheiat cu victoria oaspeţilor cu 5-4, dar cert este că partida nu poate fi considerată avanpremiera duelului de sâmbătă. Adevărata rivală, prima echipă din Valea Izvoarelor a trecut mai departe, după un 3-1 la Înţelegerea Gălăţeni. Adevăratul derby are loc sâmbătă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.