Share

Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

CERTIFICATE CONSTATATOARE ONLINE

 

*Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a lansat joi serviciul InfoCert, prin care pot fi furnizate online certificate constatatoare şi informaţii din cadrul registrului, a anunţat instituţia. Certificatele constatatoare cuprind informaţii privind starea la zi a unei companii, informaţii esenţiale de natură statutară, financiară şi a domeniului de activitate. Aceste certificate sunt necesare, şi de multe ori obligatorii, în a demonstra legitimitatea companiei şi în desfăşurarea activităţilor autorizate. Eliberarea documentelor cu semnătură electronică se face în mod automat, fără intervenţia operatorului de date, 24/24 ore, 7/7 zile. Plata se realizează electronic, prin utilizarea unui card bancar, solicitantul obţinând o factură electronică. Accesul în portal este securizat şi se realizează pe bază de user şi parolă.

 

CEA MAI MARE RATĂ A INSOLVENŢIEI

 

*România a avut anul trecut a doua cea mai mare rată a insolvenţelor raportate la numărul de firme active din Europa Centrală şi de Est, de 6,44%. Pe de altă parte, numărul insolvenţelor deschise pe parcursul anului a fost dublu faţă de cel din Ungaria, unde sunt cu 30% mai puţine companii active. În România au fost deschise anul trecut peste 27 000 de insolvenţe, dublu faţă de Ungaria şi de 300 de ori mai mult decât în Polonia, în condiţiile în care numărul firmelor active este de patru ori mai mare. Pentru Polonia şi Letonia se preconizează o scădere a numărului de insolvenţe în acest an, însă alte economii vor înregistra creşteri ale procedurilor de faliment, cele mai mari fiind estimate pentru Cehia, Ungaria, România, Croaţia şi Slovenia. În ultimii patru ani peste 120.000 de firme au intrat în procedura insolvenţei în România.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reghin: Tânăr de 19 ani, prins conducând fără permis auto

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au oprit în trafic marţi, 11 iunie, în jurul …

Share
Share