Investiţii de 23,9 milioane lei în 33 de localităţi mureşene Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Investiţii de 23,9 milioane lei în 33 de localităţi mureşene

Sediul Consiliului Judeţean Mureş a găzduit joi, 10 aprilie, ceremonia de semnare a contractelor de finanţare a investiţiilor cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Pentru anul 2014, suma aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru judeţul Mureş, în Programul Național de Dezvoltare Locală este 23.989.690 lei, bani din care vor fi finanţate investiţiile din cadrul subprogramelor Modernizarea satului românesc, respectiv Regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor. Conform criteriilor de prioritizare a plăţii investiţiilor, au fost propuse la finanţare un număr de 33 obiective din următoarele localităţi: Iernut, Reghin, Sângeorgiu de Pădure, Sărmaşu, Târnăveni, Ungheni, Acăţari, Bahnea, Băla, Band, Batoş, Bichiş, Brâncoveneşti, Cheţani, Chibed, Cuci, Ernei, Fărăgău, Gorneşti, Ideciu de Jos, Livezeni, Ogra, Petelea, Pogăceaua, Răstoliţa, Saschiz, Şăulia, Şincai, Suplac, Vânători, Voivodeni şi Zau de Câmpie.

Contract de 1,9 milioane lei pentru Ideciu

Pe lista lucrărilor se află și investiţia de finalizare a canalizării în localităţile Ideciu de Jos şi Ideciu de Sus, pentru care a fost încheiat un contract în valoare de 1.989.960 lei. “La Ideciu, lucrările de canalizare au început în 2009. După cinci ani de așteptări, locuitorii din cele două sate, Ideciu de Sus și Ideciu de Jos se vor bucura de condiții de viață civilizate. Lungimea totală a conductei de canalizare menajeră va fi de 12.461 de metri și mă bucur că am reușit să introducem acest proiect pe lista lucrărilor finanțate în programul national de dezvoltare locală”, a declarat Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE