Home / Administratie / Viceprimarul Ionela Ciotlăuş, schimbată din funcţie?

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Viceprimarul Ionela Ciotlăuş, schimbată din funcţie?

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor decide miercuri, 16 aprilie, într-o şedinţă ordinară de lucru, dacă o vor schimba sau nu din funcţie pe viceprimarul liberal al municipiului Târgu-Mureş, Ionela Ciotlăuş. Deşi pe ordinea de zi a convocatorului făcut public acest subiect apare la poziţia a 14-a, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, secţiunea Administraţia locală/ Consiliul Local/ Proiecte HCL/ 2014/ Aprilie 2014, proiectul de hotărâre nu a fost, deocamdată, publicat. Potrivit aceluiaşi convocator, la punctul 15 de pe ordinea de zi figurează şi un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar al municipiului Târgu-Mureş.

Petiţie online pentru retragerea iniţiativei

Pe pagina de Facebook a viceprimarului Ionela Ciotlăuş a apărut o petiţie online, bilingvă, postată pe site-ul www.change.org, pentru susţinerea acesteia, intitulată „Să oprim demiterea forţată a actualului viceprimar”, în care se solicită retragerea celor două iniţiative de pe ordinea de zi.“Ca urmare a unui troc politic încheiat între UDMR și PDL, au fost inițiate două proiecte de hotărâre care urmează a fi supuse votului în Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureș. Primul proiect de hotărâre are ca obiect schimbarea din funcție a viceprimarului Ionela Ciotlăuș. Al doilea proiect are ca obiect numirea unui alt viceprimar. Semnatarii prezentei initiative cetăţeneşti, în cunoștiințăde cauză, iau act de aceste două proiecte de hotărâre, precum și de faptul că acest act abuziv și ilegal este comis în numele unor interese străine de interesele târgumureșenilor, indiferent de etnie sau orientare politică și religioasă și, prin urmare, cer retragerea celor două initiative”, se precizează în petiţie.

Dorin Florea, luat în colimator de Sebastian Pui

Singurele informaţii mai concrete despre acest subiect au fost vizibile pe aceeaşi reţea de socializare, unde consilierul liberal Sebastian Pui a dat de înţeles că proiectul de hotărâre pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Ionela Ciotlăuş a fost iniţiat chiar de primarul Dorin Florea. “Deşi proiectul a fost iniţiat de primarul municipiului, acesta lipsit de bărbăţie şi responsabilitate faţă de un proiect ilegal şi imoral minte susţinând că demiterea a fost iniţiată de consilierii locali. Declaraţia acestuia este calomniatoare la adresa consilierilor locali din aproape toate formaţiunile politice”, a subliniat Sebastian Pui.

Revine Claudiu Maior?

În prezent, Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureş are în componenţă 23 de consilieri, după cum urmează: 10 UDMR, 7 PDL, 3 PSD şi 3 PNL. În cazul în care debarcarea din funcţie a viceprimarului Ionela Ciotlăuş se va concretiza, sursele „Zi de Zi” din Consiliul Local Târgu-Mureş susţin că favoritul principal pentru preluarea postului de viceprimar este consilierul democrat-liberal Claudiu Maior, în prezent consilier personal al primarului, care a mai ocupat această funcţie în legislatura anterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Varo Levente, al șaptelea jurământ de primar în Papiu Ilarian

Varo Levente (UDMR) a depus joi, 22 octombrie, jurământul pentru cel de-al șaptelea mandat de …