Bunicii de la Cămin, vizitaţi în „Săptămâna altfel” Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Bunicii de la Cămin, vizitaţi în „Săptămâna altfel”

Bunicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureş au fost vizitaţi săptămâna trecută, în cadrul programului „Şcoala altfel”, de elevii Colegiului Economic „Transilvania şi ai Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu-Mureş. Tinerii le-au adus vârstnicilor cărţi cu mesaje personalizate, fructe, cozonaci şi le-au făcut urări cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

86 de cărţi pentru bucuria sufletului

Elevii le-au adus bunicilor 86 de cărţi pentru lectură. Oamenii au fost impresionaţi să vadă că fiecare carte conţinea câte un mesaj diferit şi personalizat. „Cu ocazia programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut din 2012 ca „Şcoala altfel”, în perioada 7- 11 aprilie, am fost martorii unor acţiuni menite să dezvolte simţul civic şi empatic  al elevilor, precum şi sensibilizarea acestora în ceea ce priveşte nevoia oamenilor de a fi solidari cu cei lângă care trăiesc, cu aceia care au nevoie de atenţia semenilor. Astfel, elevii  clasei a IX- a E din cadrul Colegiului Economic „Transilvania” din Târgu-Mures, însoţiţi de doamna Moldovan Ana Maria, au donat un număr de 86 de cărţi pentru a servi lecturii rezidenţilor din Căminul nostru. Ineditul a constat în faptul că fiecare carte conţinea câte un mesaj adresat persoanelor în vârstă. În cadrul întâlnirii au fost citite câteva mesaje: „bucuria lecturii vreau să v-o împărtăşesc, să vă transmit bucuria cititului”; „e un roman în stil vechi, ales special,  şi sper să fie pe placul dumeavoastră”; „dragă cititorule, întrucât aţi ajuns la vârsta înţelepciunii, sper ca această carte să vă mângâie clipele”, a precizat dr. Anca Florea, directoarea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureş.

Pe lângă cărţi, elevii le-au oferit câteva daruri oamenilor şi le-au transmis urări de bine cu ocazia Sărbătorilor Pascale. „Elevii  clasei a IX-a, profil tehnician veterinar, din cadrul Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu-Mureş, însoţiţi de doamna diriginte Ştefan Monica, au efectuat, de asemenea, o vizita celor 68 rezidenţi din Căminul nostru. Menţionez că elevii au făcut urări persoanelor vârstnice cu ocazia apropiatelor sărbători pascale şi au înmânat daruri persoanelor asistate din cadrul Căminului constând din fructe, cozonaci şi sucuri”, a menţionat dr. Anca Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE