Sportul şi alimentaţia, secretul frumuseţii şi al sănătăţii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 553 Vizualizări

Sportul şi alimentaţia, secretul frumuseţii şi al sănătăţii

Atunci când ne propunem să adoptăm un stil de viaţă cât mai sănătos, ne gândim că trebuie să facem mai mult sport şi ne înscriem la sală. Pe lângă alimentaţie şi sport, antrenorii spun că odihna şi seriozitatea joacă un rol important în dobândirea unui corp frumos şi a unei sănătăţi pe măsură. Florin Cotârlan, Bebe, cum este cunoscut, este antrenor personal şi omul care te poate ajuta să-ţi schimbi stilul de viaţă prin antrenament, alimentaţie, odihnă şi seriozitate, subliniind că rezultatele nu apar peste noapte.

Reporter: Mulţi oameni au impresia că dacă se duc la sală pot avea în scurt timp corpul dorit şi tind să exagereze dintr-o dată. Ce trebuie să ştie un om care doreşte să se apuce de sală, dar care nu e bun prieten cu sportul şi mişcarea? La ce trebuie să fie atent pentru a evita micile accidentări?

Florin Cotârlan: Atunci când o persoană se decide să meargă la sală şi să aibă un stil de viaţă sănătos ar trebui, în primul rând, să aibă o mică discuţie cu antrenorul despre ceea ce îşi doreşte de la corpul său, despre stilul său de viaţă, detalii despre sănătatea sa, dar şi despre cât efort este dispus să facă pentru a-şi obţine corpul şi sănătatea dorite.

Rep.: Ce recomandări le faceţi, în calitate de antrenor personal, oamenilor?

F.C.: Recomand seriozitate şi respectarea programului privind alimentaţia, antrenamentul şi odihna. Îi sfătuiesc în acelaşi timp să citească revistele de specialitate şi să vizioneze documentare despre culturistul/modelul fitness preferat.

Rep.: Cum arată programul pe care îl faceţi unui om şi care ar fi cele mai potrivite ore pentru a face sport?

F.C.: De la prima şedinţă le prezint oamenilor primii paşi, cum ar fi: nutriţia, antrenamentele şi odihna. Ţinând cont de ceea ce îşi doreşte fiecare, vom calcula proteina, carbohidraţii şi caloriile pe kilogram/corp; antrenamentele se vor împărţi pe grupe musculare, iar odihna este necesară pentru respectarea programului. Iar în ceea ce priveşte orele pentru a face sport, preferabil ar fi ca antrenamentele să aibă loc la aceeaşi ora din zi.

Rep.: Ştim că, pe lângă sport, alimentaţia este foarte importantă. De obicei, le spuneţi oamenilor care ar fi alimentele pe care ar fi indicat să le consume?

F.C.: Bineînţeles, se oferă şi o lista cu cele mai sănătoase alimente.

Rep.: Cât de importantă este pâinea graham şi ce proprietăţi are aceasta?

F.C.: Datorită aportului de elemente nutritive, pâinea graham nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică a fiecăruia dintre noi. Deoarece nu este scumpă, pâinea graham ne demonstrează că şi cu bani puţini ne putem păstra sănătatea. Produsul este recomandat în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale şi a obezităţii. Eu, în calitate de antrenor personal, le recomand elevilor mei să consume acest tip de pâine.

Rep.: Care sunt cele mai frecvente probleme şi întrebări pe care le primiţi în activitatea de zi cu zi?

F.C.: Principala problemă ar fi că oamenii nu au răbdare şi au impresia că rezultatele apar peste noapte fără prea mult sacrificiu. Secretul sănătăţii şi al frumuseţii este în sport, alimentaţie, inteligenţă şi seriozitate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE