„Transilvania”, cel mai dinamic aeroport din România Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 256 Vizualizări

„Transilvania”, cel mai dinamic aeroport din România

Aeroportul Internaţional „Transilvania” din Târgu-Mureş este cel mai dinamic aeroport din România din punct de vedere al creşterii numărului de pasageri în perioada 2010-2013, potrivit unor date făcute publice de Asociaţia Aeroporturilor din România şi citate de Ziarul Financiar. Astfel, în ultimii patru ani Aeroportul Internaţional „Transilvania” a cunoscut o creştere constantă a numărului de pasageri, după cum urmează: 74.353 în anul 2010, 256.713 în anul 2011, 300.427 în anul 2012 şi 363.398 în anul 2013, evoluţia între anii 2010 şi 2013 fiind de +388,7%.

Vladimir Vasilescu: „Primele rezultate reale sunt vizibile”

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internaţional „Transilvania”, Vladimir Vasilescu, s-a declarat mulţumit de rezultatele înregistrate în anul 2013 şi şi-a manifestat optimismul că odată cu finalizarea tronsonului din Autostrada Transilvania care va tranzita judeţul Mureş, numărul de pasageri va creşte. „La câștigarea concursului de manager s-a spus că, prin venirea mea, s-a reușit depolitizarea Aeroportului Internațional „Transilvania”. Mă bucur că primele rezultate reale sunt vizibile și că acestea au ajuns să fie remarcate. Echipa de la Aeroport, împreună cu cea de la Consiliul Județean, reușește să poziționeze Aeroportul „Transilvania” pe primul loc în topul celor mai dinamice aeroporturi din țară, din perspectiva creșterii numărului de pasageri. În 2013 am atins maximul istoric al fluxului de pasageri și de zboruri operate, ceea ce ne încântă, dar nu ne limitează în eforturile de sporire a numărului de curse și de pasageri. Zilele trecute am prezentat, la Marseille, în fața mai multor operatori aerieni, oportunitățile oferite de Aeroportul „Transilvania”, precum și de zona în care funcționăm, un aspect deosebit de important fiind conectarea noastră cu Autostrada Transilvania. Am convingerea, după aceste întâlniri, că în scurt timp vom putea să comunicăm noutăți importante din perspectiva viitorului Aeroportului „Transilvania”, a afirmat Vladimir Vasilescu.

Luminiţa Gherendi: „Am făcut eforturi considerabile”

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania”, Luminiţa Gherendi, a punctat investiţiile realizate sau în curs de realizare pentru asigurarea unor condiţii demne de un aeroport internaţional. „În ultimul an, am făcut eforturi considerabile, din perspectiva contactelor cu operatorii existenți în programul de curse operabile pe Aeroportul „Transilvania”, dar și cu alte companii, care pot deveni potențialii noștri colaboratori.  De asemenea, extinderea terminalului plecări a creat condiții civilizate pentru beneficiarii serviciilor oferite de Aeroportul „Transilvania” și este încă o confirmare a drumului pe care îl parcurgem, pentru a ne justifica statutul de aeroport internațional. Amenajarea peisagistică a spațiului din fața clădirii în care funcționăm va crea sute de locuri de parcare, ceea ce va spori gradul de confort pentru clienții noștri. În paralel, lucrăm și la un sistem nou pentru accesul în parcare, ce ne va permite să acordăm gratuitate pentru un număr limitat de minute, pe care autoturismele îl pot petrece în incinta Aeroportului. Urmează și amenajarea unei alte căi de acces în parcarea Aeroportului, paralelă cu drumul către Parcul Industrial, proiect care va rezolva problemele de circulație existente în prezent pe Drumul European E60. Aceste proiecte, realizate în comun de managementul Aeroportului și Consiliul Județean Mureș confirmă că suntem o echipă tânără și dinamică, ale cărei obiective de bază sunt orientate pe interesul public”, a declarat Luminiţa Gherendi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE