Home / Politic / Florin Buicu, susţinere pentru cadrele didactice

Florin Buicu, susţinere pentru cadrele didactice

Distribuie

Deputatul PSD Florin Buicu a susţinut marţi, 15 aprilie, cu ocazia lecturării declaraţiei politice “Celebrul articol 253 din Legea educaţiei, modificat!”, că odată cu publicarea în ediţia din 11 aprilie a Monitorului Oficial al României, a Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.275 din 10 aprilie 2014 pentru modificarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2014-2015, s-au adus clarificări în ceea ce priveşte situaţia cadrelor didactice titularizabile.

Titularizări mai transparente

Astfel, Florin Buicu susţine că pe de o parte se precizează că nu există două proceduri de titularizare diferite, iar pe de altă parte, textul defineşte conceptul de “viabilitate a postului”, lucruri esenţiale date în interpretarea legii.  “În fapt, toate cadrele promovate cu nota sau media de cel puţin 7 la concursurile de titularizare din învăţământul preuniversitar în ultimii şase ani şi care sunt angajate deja pe baza contractului individual de muncă pe perioadă determinată, pot fi repartizate pe perioada nedeterminată în unităţile de învăţământ unde predau. Conform noilor dispoziţii intrate deja în vigoare, decizia se ia în urma şedinţei publice a inspectoratului şcolar judeţean şi numai dacă postul didactic sau catedra sunt vacante şi au viabilitate. De regulă, candidaţii se încadrau în dispoziţiile acelui articol, dar erau la mâna directorilor de unităţi, care declarau sau nu după bunul plac posturile viabile pentru titularizare. În acest moment toate unităţile de învăţământ trebuie să aprobe în Consiliul de Administraţie cererile cadrelor care doresc să se titularizeze în baza acestui articol, cererile pensionarilor pentru continuarea activităţii la catedră, precum şi cererile pentru continuitate. Astfel, de modificările actuale ale articolului 253 din Legea Educaţiei Naţionale urmează să beneficieze 3.242 de cadre didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din ultimii şase ani”, a precizat Florin Buicu.

“Misiunea cadrelor didactice este nobilă”

Potrivit acestuia, educatorul organizează şi conduce activitatea elevului, descoperindu-i calităţile, iar “misiunea cadrelor didactice este nobilă” deoarece “aceştia transmit generaţiilor tinere, în mod organizat şi planificat, valorile culturale create de generaţiile trecute,le îndrumă primii paşi în vastul domeniu al ştiinţelor, veghează asupra formării personalităţii lor, asupra orientării lor şcolare şi profesionale”. “Cel puţin aşa ar trebui să fie şi consider că dacă noi, guvernanţii, ne dăm interesul şi ne aplecăm cu atenţie şi cu fonduri asupra acestei clase greu încercate vom reuşi să avem mai multe cadre didactice dedicate meseriei”, a menţionat Florin Buicu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.