„Top Pharma Union”, o voce pentru 200 de farmacii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

„Top Pharma Union”, o voce pentru 200 de farmacii

Pentru a putea concura cu marile lanţuri de farmacii, farmaciile independente formează alianţe şi creează societăţi cu scopul de a negocia în numele membrilor săi cu producătorii de medicamente, fluidizând astfel relaţiile de parteneriat. Aceasta este şi misiunea societăţii „Top Pharma Union”. Creată în noiembrie 2013 şi având în prezent peste 70 de farmacii independente, aceasta îşi propune să ajungă la 200 de farmacii şi să creeze condiţii de competitivitate pentru farmaciile membre pentru ca acestea să poată concura de pe poziţii egale cu marile lanţuri de farmacii.

200 de farmacii în viitorul apropiat

Săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, reprezentanţii a peste 100 farmacii independente au fost prezenţi la o manifestare organizată de „Top Pharma Union” şi Clubul „Top Pharma”. Conceptul a fost dezvoltat în România în colaborare cu firme similare din Cehia şi Slovacia, modelul acesta de alianţă fiind foarte popular în ţările din Vestul Europei pentru că urmăreşte asocierea farmaciilor independente în vederea obţinerii unor condiţii comerciale similare cu ale marilor lanţuri de farmacii, păstrând în acelaşi timp independenţa economică, managerială şi profesională a farmaciştilor membri. „Eu sunt şi unul dintre iniţiatorii proiectului. În ultima săptămână au mai apărut câteva farmacii, deci sunt peste 70 acum, cele mai multe sunt din Transilvania, dar mai sunt şi din Vrancea, Suceava, Braşov, Mureş, Cluj, Arad, Satu Mare, Alba, Arad. Noi ne-am inspirat puţin şi din ce s-a întâmplat în Slovacia, dar ideea de a crea o astfel de societate a apărut din nevoie, pentru că vrem să avem condiţii comerciale asemănătoare cu ale concurenţilor noştri. Ne dorim să adunăm în jur de 200 de farmacii pentru a avea o forţă mai mare de negociere”, a precizat Marius Cherecheş, unul dintre iniţiatorii proiectului „Top Pharma Union”.

La manifestare a fost prezent şi dr. Ivan Uhriarik, fostul ministru al sănătăţii din Slovacia, care a avut o prezentare despre alianţe similare ce funcţionează deja de câţiva ani în Cehia şi Slovacia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE