Share

Home / Invatamant / „Albinuţele”, start la cercetăşie

„Albinuţele”, start la cercetăşie

De la începutul anului şi până acum, preşcolarii Grădiniţei „Albinuţa” din Târgu-Mureş au participat la numeroase activităţi de care au fost fascinaţi. „Albinuţele” au dat startul proiectului educaţional „Târg de primăvară”, aducând primăvara în grădiniţă, dar şi a programului „Open day”, o modalitate prin care cei curioşi pot vedea şi experimenta, în fiecare joi, între orele 10.00 – 12.00 , realitatea din „stup” prin activităţi şi jocuri educative, ateliere de pictură, teatru, aplicaţii practice, muzicale, gastronomice şi sportive.

Şi pentru că şi-au dorit şi mai mult, educatoarele au lansat, la începutul lunii, o nouă activitate, şi anume cercetăşia, în care s-au implicat 30 de preşcolari români şi maghiari. „Prima întâlnire şi activitate de promovare a acestui proiect s-a desfăşurat în 3 aprilie. Echipa de proiect alcătuită din educatoarele Angela F., Otilia P., Mihaela T., Persida R.,Alina V., Alina U., Natalia D., Raluca M., Doczi Eva., Szoverfi Noemi, sprijinite de educatoarele Adela L. Roxana N., Rodica C., a reuşit să creeze şi să desfăşoare prima activitate de care preşcolarii au fost foarte fascinaţi. Aşteptăm cu nerăbdare ca echipa reprezentativă formată din 30 de preşcolari români şi maghiari să înceapă adevărata ,,aventură” şi să ne împărtăşească noile „descoperiri”. Le urăm succes”, au spus reprezentanţii Grădiniţei.

„Am învăţat să le oferim ce vor”

Secretul unei colaborări frumoase între educatoare şi copii a fost şi rămâne comunicarea şi buna cooperare. Educatoarele au fost mereu alături de cei mici, i-au ascultat şi au încercat de fiecare dată să le ofere o gamă variată de activităţi, pentru ca toţi să se simtă mulţumiţi şi în largul lor. Proiectele, gândite pentru prezent şi viitor, au fost gândite ca un amestec de mişcare, competiţie şi lucru în echipă. „Am învăţat în timp să organizăm şi să ascultăm ce vor preşcolarii. Am învăţat să le oferim ce vor ei, nu ce ne place nouă. Unii îşi doresc să se joace, să se distreze, să evadeze din cotidian; alţii socializează şi se cunosc mai bine; şi mai sunt cei care au obiective precise, minuţios planificate. Noi i-am înţeles pe toţi. Ei sunt cei care ne-au impulsionat să promovăm un nou proiect educaţional. Proiectul este gândit pentru prezent şi viitor. Un amestec de creaţie şi mişcare, de competiţie şi lucru în echipă. Vrem ca fiecare părinte să găsească în oferta noastră suficientă diversitate şi mereu ceva nou”, au transmis aceştia.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Ada Roxana Rusu: ,,Am învăţat în primul rând pentru mine”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat …

Share
Share