ASA porneşte în „marea aventură” FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

ASA porneşte în „marea aventură”

 

Vineri, 18 aprilie, se dă startul în primul turneu play-off care se dispută pentru promovarea în Liga I de fotbal. Ocupantele primelor şase locuri din seria a II-a pornesc la start cu un clasament care cuprinde rezultatele directe din cadrul celor 22 etape ale sezonului regulat.

Între prima şi a şasea clasată este o diferenţă de 8 puncte, dar primele trei se află la doar două puncte, iar locul 5 la patru puncte de al doilea loc promovabil. Se anunţă un minicampionat de 10 etape foarte disputat. Programul primei etape a suferit o mică modificare: jocul dintre ASA Târgu-Mureş şi Metalul Reşiţa se va disputa pe stadionul Trans Sil de la ora 19.00, faţă de ora 17.00, anunţată iniţial.

Adrian Falub: „Cel mai important este primul pas”

Echipa mureşeană a încheiat campionatul pe locul 5, dar în clasamentul primelor şase a urcat pe 3, deşi o bună parte se aflau detaşat în frunte. Regresul urmat de retragerea Universităţii Craiova şi înfrângerile de la Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Bistriţa din finalul sezonului regulat au avantajat unele adversare şi au coborât echipa mureşeană pe locul de pe care vor porni.

Întâlnirea cu Metalul Reşiţa constituie debutul cu acelaşi pe care l-a avut ASA şi în sezonul regulat. Echipa reşiţeană a încheiat în schimb sezonul pe locul 2 şi în cel play-off se află la 2 puncte în spatele roş-albaştrilor. În campionat, ASA nu a primit gol în cele două întâlniri. În prima etapă a învins cu 1-0 printr-un gol reuşit din lovitură liberă de căpitanul Szilagyi, iar în meciul retur au remizat fără gol. Szilagyi nu va mai fi însă în lot, fiind „exilat” la echipa secundă. O altă schimbare o constituie antrenorul Adrian Falub, care l-a înlocuit pe Neluţu Sabău. „Pornim acest minicampioant cu încredere şi speranţă, având ca obiectiv promovarea. Întâlnim un adversar care nu întâmplător a încheiat pe locul doi, se află împreună de mai mult timp, în timp ce noi am obţinut o singură victorie în ultimele cinci etape. O victorie ar fi foarte importantă, ne-ar da încredere pe mai departe şi se ştie, primul pas este cel mai important. Pornim ca într-o aventură, în care startul este esenţial, dar starea de spirit este în creştere. Avem mai mulţi jucători accidentaţi, dar sperăm ca până la ora meciului să recuperăm pe cât mai mulţi dintre ei”, a declarat tehnicianul revenit pe banca ASA.

Incerţi sunt Tomozei, care a recidivat la o accidentare anterioară, Buhăescu, cu entorsă, Huiban şi Gugu, cu probleme musculare.

„Este momentul să demonstrăm că suntem o echipă”

Venit de la Gloria Buzău din postura de golgheter al eşalonului secund, Bobi Verdeş a început să înscrie goluri pentru noua sa echipă spre finalul returului. A reuşit o triplă cu CS Mioveni şi a transformat un important penalty la Bistriţa. „Cred că este un joc şi trei puncte foarte importante şi este momentul să dovedim că suntem o echipă, nu individualităţi. Am înscris câteva goluri în ultimele meciuri, dar cred că este important să fac ceea ce pot pentru a ajuta echipa şi să obţinem victoria, indiferent cine ar înscrie”, a spus atacantul mureşenilor.

„Trebuie să ne dorim cu toţii pentru a reuşi”

Pentru ASA, fosta FC Municipal ar fi a doua promovare şi aceasta ar fi reuşită cu acelaşi antrenor, în cazul în care Falub ar rămâne pe banca tehnică până la finalul sezonului. Înlocuitor al lui Cosmin Bodea spre finalul sezonului 2009-2010, mureşenii reuşeau promovarea în urmă cu patru ani. Falub consideră că principalul adversar este propria echipă şi a făcut apel la suporterii mureşeni să le fie alături. „Ar fi extraordinar să reuşim promovarea, nu m-am gândit la faptul că tot eu eram antrenor la precedenta. Cel mai dificil adversar ne suntem noi, trebuie să ne dorim cu adevărat îndeplinirea obiectivului şi să evoluăm ca atare. Suntem datori şi faţă de suporteri, nu le-am oferit ceea ce îşi doreau. Avem nevoie de sprijinul lor şi sperăm să vină în continuare să ne susţină”, a adăugat Adrian Falub.

Clasament

1. CS U Craiova 10    5    2    3    13-10    17
2. Gloria Bistriţa          10    4    4    2    11-  9    16
3. ASA Târgu Mureş    10    4    3    3    10-  8    15
4. Metalul Reşiţa          10    4    1    5    10-11    13
5. CSM Rm. Vâlcea     10    3    3    4      9-11    12
6. FC Olt Slatina          10    2    3    5      5-  9      9

Programul etapei 1, vineri 18 aprilie
CS U Craiova                – FC Olt Slatina                      ora 12.00
Gloria Bistriţa              – CSM Râmnicu Vâlcea         ora 17.00
ASA Târgu Mureş        – Metalul Reşiţa                     ora 19.00

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE