Colegiul Silvic Gurghiu şi-au apărat titlul la Timişoara Invatamant
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Colegiul Silvic Gurghiu şi-au apărat titlul la Timişoara

Echipa Colegiului Silvic Gurghiu, a participat în perioada 8-11 aprilie la Timişoara la faza naţională a Concursului de Competenţe în Silvicultură, concurs găzduit de Colegiul Silvic “Casa Verde”. Prezenţa echipei din Gurghiu a fost una de excepţie, reuşind să-şi păstreze titlul câştigat anul trecut pe teren proprii, calificându-se astfel pentru Concursul European de Silvicultură care va avea loc în perioada 21-26.05.2014, la Fachschule für Land- und Forstwirtschaft Fürstenburg în nordul Italiei.

6 şcoli silvice în concurs

“Concursul a fost găzduit în acest an de Colegiul Silvic ,,Casa Verde,, din Timişoara care s-a bucurat de prezenţa directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva, ing. Adrian Crăciunescu, fost absolvent al colegiului silvic din Timişoara. În prima zi am avut şi o şedinţă cu directorii celor şase colegii silvice din ţară. În concurs au fost prezente cele şase colegii silvice din ţară, din Timişoara, Năsăud, Braşov, Câmpulung, Brăneşti şi Gurghiu”, a precizat ing. Marcel Mândru , directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

Locul 1 la echipe şi individual

Echipajul Colegiului Silvic Gurghiu a fost format din elevii Radu Ciurba, Szasz Laszlo, Cătălin Nistor şi Ionuţ Olariu care şi-au surclasat adversarii la  toate capitolelel, obţinând primele locuri atât în proba pe echipe cât şi în probele individuale (proba scrisă, proba mânuire ferăstrău şi proba de traseu). “Echipa Colegiului Silvic Gurghiu a făcut cinste şi de această dată şcolii silvice din Gurghiu, dominând competiţia la  toate capitolele. După şcoala noastră în clasamentul final s-au situat şcolile silvice din Năsăud şi Timişoara. De asemenea în competiţia individuală elevii noştri au obţinut rezultate meritorii,  clasându-se pe locurile fruntaşe, Ciurba Radu Mihai (locul 1), Ionuţ Olariu (locul 2), Cătălin Nistor (locul 4) şi Szasz Laszlo (locul 5). Aceste bune rezultate vin să confirme valoarea şi pregătirea elevilor noştri care iată că şi-au apărat cu succes locul 1 obţinut anul trecut chiar acasă la Gurghiu. Din 2008 de când se organizează acest concurs cred că suntem pentru a 5-a oară când obţinem locul 1. Astfel elevii noştri vor participa şi în acest an la Concursul European de Silvicultură care va avea loc în perioada 21-26 mai în nordul Italiei la  Fachschule für Land- und Forstwirtschaft Fürstenburg  alături de alte 17 ţări din Europa”, a precizat directorul Colegiului Sivic Gurghiu.

“Putem câştiga şi în deplasare”

Rezultatul obţinut de elevii din Gurghiu laTimişoara vine să  confirme valoarea acestora, aceştia demonstrând că pot obţine locul fruntaş şi dacă nu concurează  pe teren propriu. “Bucuria acestui loc 1 vine ca o recunoaştere a pregătirii elevilor noştri, să alungăm orice  suspiciuni prin faptul că anul trecut am câştigat concursul fiind şcoala gazdă. Iată că şi în acest an ne-am pregătit foarte bine şi le-am demonstrat tuturor că putem câştiga şi în deplasare. Avem o echipă bună, doi dintre componenţii ei au participat şi la competiţia de anul trecut, experianţa lor fiind hotărâtoare în câştigarea acestui loc 1 de laTimişoara“, a spus ing. Marcel Mândru .

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE