Home / Life style / Concurs de rafting pe Valea Mureşului

Concurs de rafting pe Valea Mureşului

Distribuie

Mures Marathon, concursul amator de rafting, caiac şi canoe şi concursul de slalom pe ape repezi organizat de echipa Outdoor Experience a ajuns în acest an la a 5-a ediţie care va avea loc în perioada 25-27 aprile pe Valea Mureşului,  între localităţile Meştera şi Răstoliţa. Ca şi în anii precedenţi concursul Mures Martahon cuprinde două  probe,  maratonul de 24 de km, respectiv  slalomul  pe ape repezi. Pentru proba de maraton se pot  înscrie în concurs  6 categorii de ambarcaţiuni: caiac  whitewater (lungime sub 2,6 m), caiac river runner (2,6-3,1 m), caiac (peste 3,1 m), canoe, raft şi categoria open, în care se poate înregistra  orice ambarcaţiune care nu intră în primele 5 categorii. Pentru proba de slalom lângă aceste tipuri de amabractţuni se mai adaugă şi categoria de caiac de slalom.

Startul se dă la Meştera

“Proba de slalom va începe de la ora 10.00, locaţia acesteia va fi făcut cunoscut vineri,18 aprilie. Startul la maraton se va da în localitatea Meştera la ora 14.00, iar finişul va fi în localitatea Răstoliţa. Distanţa pe care trebuie să parcurgă fiecare concurent sau echipaj este de 24 km. Punctul de înregistrare se va afla lângă zona de  start a concursului, în Meştera lângă podul de pe Mureş pe malul stâng al râului. Înregistrarea se va putea face în ziua concursului între orele 8:00 şi 13:00 dimineaţa sau electronic completând formularul on line. Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul de protecţie şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Fiecare participant sau echipaj va primi un număr de concurs”, precizează organizatorii.

“Este recomandat şi începătorilor”

Competitia va debuta cu partea de slalom,  recomandat participanţiilor avansati; proba constând în trecerea în  cel mai scurt prin porţile verzi în directia curgerii apei iar prin portile roşii în contrasens. Partea a doua este maratonul de 24 de km. “Cei 24 de kilometrii ai maratonului încep la Meştera şi se termină la Răstoliţa în tabăra de bază. Dificultatzea râului pe această porţiune se consideră WW I-WW II. Despre catergotiile de ape trebuie ştiut că sunt 9 în total, primele 3, ZWA-ZWC se referă la lacuri şi ape curgătoare lente, iar următoarele 6 la whitewater, WW I-WW IV.Deci Mureşul face parte din categoria apelor uşoare de whitewater, deci este recomandat şi începătorilor. Desigur, casca şi vesta de salvare sunt obligatorii, indiferent de experienţa participanţilor”, menţionează  reprezentanţii Outdoor Experience. Doritorii se  pot inregistra online pe muresmarathon@outdoorexperience.rooffice@outdoorexperience.ro ori la  faţa locului pe 25 aprilie în tabăra de bază din Răstoliţa sau pe 26 aprilie, dimineaţa între orele 8 şi 10 la punctul de înregistrare înainte de concursul de slalom.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Femeia de afaceri – ce elemente distinctive ar trebui să fie amintite în stilul office.

Distribuie Femeia de afaceri este puternică, încrezătoare, își cunoaşte calitățile şi știe să se exprime …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.