Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

PENSIE PĂSTRATĂ ŞI ÎN ALT STAT UE Directiva Europeană vine în sprijinul celor care se mută în altă ţară a UE

* Parlamentul European a adoptat o Directivă prin care cetăţenii europeni care se mută în alt stat membru vor putea să îşi transfere toate drepturile la pensie, se arată într-un comunicat al PE. Propunerea a fost făcută deoarece în prezent nu există reguli similare la nivelul UE pentru schemele suplimentare de pensii, astfel că cetăţenii UE care se mută între statele membre riscă să-şi piardă drepturile achiziţionate în decursul unei perioade, dacă aceasta nu este considerată suficient de lungă de către statul în care se mută. Conform noii legislaţii perioada de apartenenţă activă la o schemă de pensii, necesară pentru ca o persoană să îşi păstreze drepturile la pensie suplimentară nu trebuie să fie mai lungă de trei ani. Directiva va intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

PRIMELE ACORDURI DE FINANŢARE PENTRU IMM-URI 263 de firme vor beneficia fiecare de cel mult 100 000 de euro*Se va trece la semnarea primelor acorduri de finanţare din cadrul schemei de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii. Bugetul total alocat schemei de ajutor de minimis este de 500 milioane lei, distribuit în mod egal în anii 2014 şi 2015. Cele 263 de intreprinderi care vor primi bani prin aceasta schema de ajutor au avut de facut fata unei concurente acerbe. Numai în Bucureşti s-au inscris 927 de IMM-uri. Clasamentul este completat de Cluj cu 474 de intreprinderi mici si mijlocii, Timiş cu 357 de IMM-uri şi Bihor cu 345. Ajutorul de minimis pentru IMM-uri, în cuantum de maxim 100.000 de euro, acoperă 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finanţare, iar perioada de acordare este de doi ani fiscali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

STUDIU. Impactul COVID-19 asupra activității firmelor

Studiul a fost efectuat de www.licitatia.ro, in perioada 25-27 aprilie 2020, si are ca tema …