Share

Home / Cultură / Viaţa sfinţilor, transpusă la Promenada Mall

Viaţa sfinţilor, transpusă la Promenada Mall

90 de lucrări despre viaţa lui Iisus Hristos şi a sfinţilor, pasteluri de pe Valea Mureşului Superior şi imagini care prezintă o combinaţie între oraşul vechi şi nou. De ieri, timp de două săptămâni, mureşenii pot vizita, la Promenada Mall, expoziţia artistului Horea Remus Epure şi, de ce nu, să-şi achiziţioneze lucrările preferate la preţuri de autor.

Trei componente ale expoziţiei

Cu scopul de a arăta şi altceva înaintea Sărbătorilor Pascale, expoziţia prezintă 90 de lucrări unicat ale artistului Horea Remus Epure. Structurată pe trei componente, expoziţia este dedicată celor care doresc să-şi scalde ochii în culorile pastelurilor, să-şi recunoască oraşul transpus artistic printr-o tehnică mai rar întâlnită, şi anume grafica în peniţă şi să admire felul în care au fost redate imaginile din viaţa sfinţilor. Iubitorii de artă şi frumos au, de asemenea, ocazia de a-şi achiziţiona picturile preferate, preţul acestora fiind, potrivit artistului, sub nivelul fondului plastic, fără adaosuri. „Materialul expoziţional prezentat la Promenada Mall este un material care va avea durata de două săptămâni ca prezentare, are trei componente; prima este iconografie tradiţională neobizantină şi prezintă imagini din viaţa lui Iisus Hristos, sfinţi şi imagini din evenimentele principale derulate pe parcursul creştinătăţii; în continuare, expoziţia are un ştraif de pasteluri de pe Valea Mureşului Superior, iar ultima parte care încheie expoziţia este un periplu de lucrări care reprezintă Târgu-Mureşul vechi combinat cu cel nou şi per total sunt 90 de lucrări. Acestea încadrează zona centrală din Promenada Mall, este prima de acest gen. Conducerea mall-ului a luat ca fiind de bun augur această expoziţie, deci ca un lucru foarte frumos şi se preconizează continuarea tradiţiei pe care ei vor s-o impună, deci expoziţii, prezentări, artişti. Fiind Săptămâna Mare, s-a dorit să fie şi altceva decât un spectacol facil cu iepuraşi şi cu lucruri care nu se încadrează. Expoziţia este la dispoziţia mureşenilor, respectă programul de vizionare şi vizitare a spaţiului comercial şi este şi cu vânzare. Preţurile sunt sub nivelul fondului plastic, fiind preţuri de autor fără adaosuri şi alte lucruri. În acest domeniu lucrurile sunt negociate, dacă se cumpără mai multe lucrări atunci lucrurile se pot discuta”, a precizat Horea Remus Epure.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a stins din viaţă un fost actor şi regizor al Teatrului Naţional din Târgu-Mureş! R.I.P.!

Necrolog Anunţăm cu adâncă durere încetarea din viaţă a fostului nostru coleg CONSTANTIN ANATOL Sibiu, …

Share
Share