Home / Sanatate / Pacientele cu cancer la sân, acces la operaţii de reconstrucţie

Pacientele cu cancer la sân, acces la operaţii de reconstrucţie

Distribuie

Veste bună pentru pacientele cu cancer la sân. În şedinţa de Guvern din 16 aprilie s-a aprobat alocarea a 2,52 milioane lei pentru Programul Naţional de Oncologie pentru reconstrucţia mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 800 de paciente cu cancer mamar vor avea acces din luna mai la analize de ultimă generaţie şi operaţii de reconstrucţie. „Am spus că vom face totul pentru a facilita accesul la medicaţie, analize şi intervenţii de refacere de ultimă generaţie pentru pacientele cu această boală. Am reuşit prin Hotărîrea de Guvern adoptată astăzi să dăm pacientelor afectate de această formă de cancer posibilitatea de a beneficia de investigaţii, medicaţie şi operaţii de reconstrucţie”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

„O procedură binevenită”

Preşedintele Asociaţiei Române de Cancer – Grupul „Destine Comune”, Stela Hanusz, a declarat că procedura este binevenită, însă ar fi fost de preferat să se fi aprobat şi proteza externă. „Este foarte binevenită procedura deoarece a scăzut foarte tare vârsta la care apare acest diagnostic şi sunt o grămadă de fete tinere care trebuie să-şi continue viaţa, dar, din păcate, nu este accesibilă pentru toată lumea din punct de vedere medical, în primul rând. Apoi, în al doilea rând, nu toţi medicii sunt acreditaţi să facă această procedură. Ce ne facem cu zonele în care nu există niciun medic estetician care să poată să facă o asemenea treabă? Sigur că este vizat în cazurile în care se poate face, dar nu toată lumea din punct de vedere medical poate acceseze această procedură şi atunci ne întrebăm de ce nu s-a putut aproba şi proteza externă, care este accesibilă tuturor şi care costă doar 50 de euro. 5% dintre femei pot să facă această procedură sau maximum 10% şi ne întrebăm ce facem cu restul de 90% care ar putea purta o proteză externă, pentru că din punct de vedere medical, dar şi din punct de vedere material este accesibil. Acum se puteau obţine ambele aprobări, pentru ca procedurile să se facă în funcţie de caz unde se poate şi unde se doreşte. Eu, spre exemplu, din punct de vedere medical nu pot să beneficiez de această procedură şi nu se pretează la femeile care au metastaze ganglionare”, a afirmat Stela Hanusz.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.