Home / Administratie / Investiţii pentru agroturism la Chiheru de Jos

Investiţii pentru agroturism la Chiheru de Jos

Distribuie

Primarul comunei Chiheru de Jos, Emanoil Hurdugaci, a declarat într-un mini-interviu acordat cotidianului „Zi de Zi” că echipa pe care o coordonează depune toate eforturile pentru implementarea mai multor investiţii la nivelul localităţii. Astfel, pe lista investiţiilor din anul 2014 se află reabilitarea a două cabane pentru practicarea agroturismului, investiţii în infrastructură şi pentru extinderea reţelei de apă din comună.

Reporter: Pentru început, vă rog să ne spuneţi care sunt principalele noutăţi la Primăria comunei Chiheru de Jos.
Emanoil Hurdugaci: Am început concretizarea lucrărilor prevăzute la început de an în buget, în primul rând am început la Câmpu Cetăţii să îmbunătăţim condiţiile din cele două cabane deţinute de Primărie, unde se practică agroturismul şi care sunt solicitate de mulţi turişti. Acolo vom face un loc de joacă pentru copii, respectiv un teren de minifotbal, handbal şi volei. Una din cabane are trei camere, iar cealaltă cabană are cinci camere, dotate cu tot ce este necesar, curent electric, încălzire centrală, ambele aflându-se într-o locaţie foarte frumoasă, la ieşirea din Câmpu Cetăţii.

Rep.: Ce sumă a intrat în 2013, în bugetul local, din închirierea cabanelor respective?
E.H.: Scopul principal pe care îl urmărim este închirierea celor două cabane şi aducerea unui profit pentru comună. De exemplu, anul trecut după ce am tras linie a rămas circa 10.000 de lei profit pentru bugetul local, sumă care nu e de ici de colo mai ales în criza locală.

Rep.: Ce alte noutăţi aveţi?
E.H.: Până acum transportat piatră spartă sau sort pe circa zece kilometri de drum şi în curând vom demara lucrările de reparaţii capitale la acoperişul şcolii din Urisiul de Sus, care nu a fost reparată în ultimii ani. De asemenea, avem o lucrare mare, asfaltarea a circa 2,5 kilometri de drum comunal şi străzi din comună. Lucrări sunt şi în calitate de primar mă preocupă încontinuu cum să fac rost de bani pentru proiecte deoarece lucrările despre care v-am vorbit sunt asigurate din venituri proprii şi ca atare trebuie să fim foarte economi pentru a putea duce la bun sfârşit lucrările. De asemene, mai avem de prelungit reţeaua de apă prin cădere în localitatea Urisiu de Sus cu circa doi kilometri, până la nişte izvoare, astfel încât apa să fie de o calitate mai bună. În planul de investiţii din 2014 mai avem şi lucrări de reabilitare a unui pod peste pârâul Urisiu, în localitatea Urisiu de Jos. Toate aceste lucrări sper să le finalizăm până la toamnă, la data de 7 septembrie, când va fi Ziua Comunei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.