Voleibalistele de la Pedagogic, campioane naţionale Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 438 Vizualizări

Voleibalistele de la Pedagogic, campioane naţionale

Echipa de volei fete a Liceului Vocaţional Pedagogic ”Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş a câştigat turneul final a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar a liceelor, disputată la sfârşitul săptămânii la Craiova. Tinerele voleibaliste mureşene au deschis cu acest important trofeu drumul spre medalii în ediţia care se apropie de final. După ce au câştigat la pas faza zonală, disputată la Topliţa, echipa coordonată de profesorul Kemendi Karol s-a deplasat la Craiova decisă să redobândească titlul naţional, pe care l-au mai cucerit în urmă cu trei ani, în turneul final disputat la Deva, după care au mai reuşit două clasări pe podium: locul secund în urmă cu doi ani la Blaj şi medalia de bronz anul trecut, la Satu Mare. În turneul de la Craiova au mai fost prezente alte şapte formaţii, câştigătoare a turneelor zonale. Echipa mureşeană a câştigat grupa după ce a învins echipele de la Colegiul Naţional ”Inochenţie Micu Clain” Blaj, o adevărată finală, în care s-au impus cu 3-2, după care au câştigat cu 3-0 în faţa formaţiei Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamţ. În semifinale au învins echipa gazdă de la Colegiul Naţional ”Nicolae Titulescu” de asemenea cu 3-0, iar în finală şi-au luat revanşa în faţa campioanei ediţiei trecute, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, pe care le-au învins în trei seturi câştigate la 21, 14 şi 13.

Drumul spre titluri deschis

După ce echipa de la categoria Speranţe condusă de Vasile Racolţa a ratat de puţin podiumul la turneul final disputat la Bucureşti, cele de la Cadete şi Junioare se pregătesc pentru asaltul final din luna mai. Unele dintre componentele echipei de la “Peda” le vom regăsi şi în componenţa loturilor care au mari şanse la podium, chiar din postura de favorite. Un lucru important de menţionat este faptul că jumătate din lotul care a făcut deplasarea la Craiova este compus din eleve de clasa a IX-a: Ioana Cauc, Karina Gorbe, Raisa Ioan, Timea Lovasz, Lea Rancz, Elisabeta Varga. Liberoul Laura Molnar este în clasa a X-a, iar celelalte componente sunt în clasa a XI-a: Alexandra Babaş, Florina Oprea, Jasmina Petromăneanţ, Boglarka Peţan şi Sonia Teianu. ”Pentru mine, ca dascălul lor a fost o satisfacţie deosebită, o imensă bucurie să văd conlucrarea dintre aceste fete minunate. Din start, nu mă aşteptam să urcăm pe prima treaptă, dar dorinţa fetelor şi mobilizarea au decis. Trebuie să recunosc, cel mai mare merit o au antrenorii de la Clubul Sportiv Universitar, unde activează fetele, Ciprian Dîrnescu şi Bokor Istvan. Fetele au rezultate bune şi la învăţătură, dar şi înţelegere din partea profesorilor şi a directoarei Daniela Matache, iar la meciuri deseori vin să le susţină colegii din liceu”, a declarat profesorul Karol Kemendi.

Premii speciale pentru fete speciale

Pe lângă medaliile de aur obţinute cu echipa, două dintre componente au obţinut şi premii speciale. Boglarka Peţan a fost desemnată cea mai bună trăgătoare, iar Lea Rancz cea mai bună ridicătoare. Numele multora le vom vedea cu siguranţă şi printre viitoarele laureate ale turneelor finale ale cadetelor şi junioarelor, care se vor disputa în luna mai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE