Home / Sport / Întâlnire cu elita pentru handbalistele SC Mureşul

Întâlnire cu elita pentru handbalistele SC Mureşul

Distribuie

De miercuri până duminică, la Târgovişte se dispută Cupa României la handbal. Alături de cele 12 formaţii din Liga Naţională feminină participă şi câte una dintre fruntaşele celor două serii ale Diviziei A, printre care şi SC Mureşul Târgu-Mureş. Dacă echipa mureşeană se află pe locul secund al seriei B, la două puncte de prima clasată CSM Slatina, dar cu un meci mai puţin disputat, seria A este reprezentată de formaţia Ştiinţa Bucureşti, aflată pe locul 4, la 12 puncte de primul loc, ocupat de CSM Unirea Slobozia. Mureşencele se află astfel în faţa unui test în contactul cu elita handbalului feminin românesc. Adversara din “optimile” Cupei României, CSM Ploieşti reprezintă primul eşalon, dar se află printre codaşe. În cele 22 de etape, echipa ploieşeană a reuşit 4 victorii şi un rezultat de egalitate şi se află pe locul 11, cu 13 puncte. În cazul în care mureşencele ar obţine victoria în partida care se va disputa în sala Clubului Sportiv Şcolar, miercuri, 23 aprilie, de la ora 16.00, ar urma să întâlnească în ”sferturi”, joi, ora 15.00, învingătoarea din partida CSM Bucureşti-Corona Braşov, care se dispută de la aceeaşi oră, în Sala Sporturilor. Sarcina ar fi evident mult mai dificilă, cele două ocupând locurile 7, echipa bucureşteană, dar cu un lot puternic întărit, respectiv locul secund. În urma tragerii la sorţi, în primul tur vor sta formaţiile HC Zalău şi SCM Craiova. Din cele şase jocuri ale “optimilor”, cele patru care opun formaţii din Liga Naţională vor fi transmise pe postul de televiziune Digisport, urmând ca din faza “sferturilor” toate jocurile să poată fi urmărite în direct.

Test util înaintea ultimei “turnante

Cu trei etape înaintea finalului campionatului, echipa antrenorului Bukaresti Jozsef ae află mai aproape ca oricând de promovare. Poate urca pe prima poziţie în etapa următoare, care se dispătă în 3 mai, când vor întâlni pe teren propriu CSM Bistriţa, iar echipa din Slatina va sta. Alte două victorii în ultimele două etape pot aduce promovarea fără a mai depinde de alte rezultate. Aşadar, după trei ani consecutivi în care au ratat promovarea în urma turneelor de baraj, echipa mureşeană se află foarte aproape de a o obţine din postura de câştigătoare a seriei. Ultimele două etape nu ar trebui să constituie o problemă pentru SC Mureşul în obţinerea victoriilor necesare, chiar dacă rezultatele înregistrate în tur ar indica altceva. Mureşul a pierdut primele puncte din campionatul actual tocmai în deplasarea de la Bistriţa, unde au remizat, au învins apoi pe teren propriu relativ greu pe Naţional Râmnicu Vâlcea şi au înregistrat prima înfrângere în deplasarea de la SCMU Piteşti, după ce au condus la pauză cu trei goluri. În singura deplasare a finalului de sezon, cea din 10 mai de la Râmnicu Vâlcea vor avea în faţă o adversară mult sub nivelul anului trecut, dar ambiţioasă şi va fi necesar ca mureşencele să trateze partida cu maximă seriozitate, la fel ca şi cea din 17 mai.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.