„Martiri” pe scena festivalului „Atelier” la Sfântu Gheorghe Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

„Martiri” pe scena festivalului „Atelier” la Sfântu Gheorghe

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş va participa la ediţia din acest an a Festivalului Atelier, ce se va desfăşura la Sfântu Gheorghe în luna mai – cu una din ultimele sale producţii, spectacolul Martiri de Marius von Mayenburg, regia Theodor Cristian Popescu, scenografia Cosmin Ardeleanu. Martiri este un text provocator de Marius von Mayenburg, care pune în discuţie relaţia tinerilor din zilele noastre cu religia, fiind condus cu grijă de Theodor Cristian Popescu şi transpus în spaţiu de Cosmin Ardeleanu, printr-o instalaţie scenografică în care jocul actorilor va crea sunetul şi lumina spectacolului.

„Formula toleranţei se bazează pe evitarea întrebărilor”

“În Martiri, aşa cum a făcut de altfel şi în Chip de foc, Marius von Mayenburg plonjează din nou în incandescenţa minţii unui adolescent pentru care gestul radical defineşte intrarea în lumea adulţilor. Gestul lui ne face să intrăm cumva cu capul înainte în zidul care separă cele două lumi contemporane, cea laică de cea religioasă. De aici lucrurile se ramifică mult la nivelul relaţiilor interpersonale: părinţi-copii, profesori-elevi, bărbaţi-femei, etc, căci într-o lume ce se străduieşte din greu să fie tolerantă, odată pusă întrebarea fundamentală – creaţie sau evoluţie – are loc un fel de cutremur. Poate că formula toleranţei se bazează pe evitarea întrebărilor. În Martiri lucrurile demarează abrupt, apoi bulgărele de zăpadă devine tot mai mare şi greu de oprit. Avem nevoie de reguli ca să putem trăi împreună? Ce fel de reguli? Despre asta vorbeşte spectacolul”, afirmă Theodor Cristian Popescu, regizorul spectacolului.

Martiri se joacă miercuri la Sala Mică

Până atunci însă, spectatorii sunt aşteptaţi miercuri 23 aprilie 2014, ora 19.30, la Sala Mică, pentru a vedea o nouă reprezentaţie cu Martiri. Din distribuţie fac parte Liviu Pancu, Cristina Toma, Dan Rădulescu, Vlad Bîrzanu, Elena Purea, Eduard Marinescu, Cristian Ghiciuc şi Laura Mihalache. Spectacolul este supratitrat în limba maghiară!Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de luni până vineri între orele 12:00 şi 17:30 la Agenţia de Bilete a Palatului Culturii (telefon 0372 758 230) sau la casa de bilete a teatrului de luni până vineri între orele 09:00 şi 15:00 (telefon 0365 806 865) şi online: www.biletmaster.ro.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE