Share

Home / Politic / Eduard Hellvig, lobby pentru Mureş în P. E.

Eduard Hellvig, lobby pentru Mureş în P. E.

Cu o zi înaintea debutului campaniei electorale pentru alegerile pentru Parlamentul European, europarlamentarul Eduard Hellvig, candidat din partea PNL al  Regiunii 7 Centru a fost prezent la Târgu Mureş, prilej cu care şi-a exprimat programul electoral în vederea obţinerii unui nou mandate în P. E. alături de colegii liberali mureşeni, deputatul Cristian Chirteş, senatorul Akos Mora şi preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre.

Cabinet europarlamentar la Târgu Mureş

“Filiala Mureş a PNL a ales să nu aibă un alt candidat pentru europarlamentare pe un loc neeligibil, dimpotrivă să avem unul şi bun, pe un loc eligibil pe listele Partidului Naţional Liberal , nu înainte de ai fi smuls cel puţin un angajament domnului Hellvig, şi anume acela că începând cu 1 septembrie, 2014  se deschidă în Târgu Mureş primul cabinet al vreunui europarlamentar din judeţ”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele PNL Mureş.

“Această zonă este una de normalitate”

Europarlamentarul liberal a punctat motivele pentru care a ales să reprezinte Regiunea 7 Centru pentru un nou mandat în Parlamentul European precum şi priorităţile ce-i revin ca europarlamentar. “Unul dintre argumentele pentru care am decis să candidez pentru această regiune ţine de faptul că am dorit să fac două lucruri, să fac parte dintr-o echipă în care eu mă simt confortabil din punct de vedere politic, în sensul că reprezint judeţele Mureş, Sibiu şi Braşov, colegi cu care am avut o relaţie extraordinară din punct de vedere politic şi al activităţii de zi cu zi în spaţiul public. Cel de-al doilea lucru pe care îl consider foarte important este faptul că această zonă este una  de normalitate. În această regiune în care candidez reprezint  tipologia celui mai normal politician din România, oameni care au preocupări, pentru activitatea publică, pentru cetăţean, pentru ceea ce candidează să şi facă în momentul când au un mandat public. Pentru mine a contat foarte mult faptul că preşedintele PNL Mureş, este şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, aşa cum a contat relaţia de prietenie  şi colaborare cu Klaus Johannis de la Sibiu”, a precizat Eduard Hellvig.

Relaţie apropiată între electori şi reprezentanţii  din P.E.

De asemenea, Hellvig a punctat importanţa apropierii europarlamentarilor  faţă de regiunea care le  dă votul. “Partidul Naţional Liberal a luat decizia de avea candidaţi pe regiuni de dezvoltare tocmai pentru a crea o relaţie cât mai apropiată între electori şi reprezentanţii din Parlamentul European. Chiar dacă avem de a face cu o listă la nivel naţional, în Partidul Naţional Liberal poziţile eligibile pentru Parlamentul European practice sunt ocupate de persoane care sunt reprezentante ale regiunilor de dezvoltare din România. Cred că o colaborare cât mai apropiată între autorităţile locale şi activitatea pe care şi-o desfăşoară un europarlamentar este binevenită pentru că am văzut în această perioadă, dar şi în cea trecută că regiunile de dezvoltare din Europa sunt foarte bine reprezentate la nivel european, la nivel de lobby la Bruxeles şi cred că o oportunitate pentru România, care nu a fost fructificată în această perioadă ar trebui pusă în strategia de obiective pentru perioada 2014-2019”, a menţionat europarlamentarul liberal.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premierul caută ”cea mai bună soluție” pentru alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri, 10 ianuarie, că va fi căutată cea mai bună soluţie …

Share
Share