Home / Business / Locuri de muncă şi sănătatea, priorităţi pentru Consiliul Judeţean

Locuri de muncă şi sănătatea, priorităţi pentru Consiliul Judeţean

Distribuie

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, s-a aflat joi, 24 aprilie, la Târnăveni pentru a participa la inaugurarea Secţiei de Chirurgie a Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu”, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş, dar şi pentru a avea o întrunire cu proprietarul companiei de ventilatoare „Ruck”, Gerhard Ruck, unul dintre cei mai importanţi investitori din Târnăveni.

Prima investiţie după anul 1951

Însoţit de către candidatul Eduard Hellvig, pe care Partidul Naţional Liberal (PNL), filiala Mureş, îl susţine la alegerile europarlamentare la nivelul judeţului Mureş, deputatul Cristian Chirteş, senatorul Akos Mora, primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, şi consilierul judeţean Raul Boroş, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a vizitat Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” pentru a vedea cum arată acum Secţia de Chirurgie, pentru modernizarea căreia Consiliul Judeţean Mureş a alocat  anul trecut suma de 643.000 lei. Investiţia, prima după anul 1951, a permis modernizarea a 12 saloane, 6 grupuri sanitare, 2 săli de tratament şi 3 săli de operaţie. Pentru respectarea circuitelor funcţionale a fost separat sectorul septic de sectorul aseptic, prin construirea unei săli de operaţii septice, a două saloane dotate cu grup sanitar propriu şi a unei săli de tratament. „Este prima modernizare făcută de noi, am investit aceşti bani din bugetul pe 2013. Echipa noastră a reuşit ca în acest timp scurt să realizeze practic o renovare totală a Secţiei de Chirurgie şi, de asemenea, la Ginecologie. Este o investiţie de peste şase miliarde lei vechi, cred că s-au văzut rezultatele şi până la urmă unde duce o investiţie într-un astfel de spital şi faptul că, în primul rând, lumea e mulţumită. De asemenea, atenția acordată pacienților prin oferirea unor condiții de tratament și cazare civilizate e o preocupare constantă a Consiliului Județean. Am aprobat deja lista investiţiilor pentru aparatură la spitalul din Târnăveni, și sper ca în cursul acestui an să fim din nou invitați de managerul spitalului, pentru a vedea cum funcționează tehnologia avansată în medicină la Târnăveni.  Un alt lucru pe care îl cer managerului este să acrediteze Laboratorul pentru analizele celor din Târnăveni ca să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la Târgu-Mureş”, a declarat Ciprian Dobre. „Am schimbat absolut tot”

Odată cu această modernizare, s-a schimbat instalaţia electrică şi toate corpurile de iluminat, precum și instalaţia sanitară. Având în vedere arhitectura clădirii, respectiv a saloanelor înalte, s-a montat tavan fals, pentru a spori gradul de confort al pacienţilor, s-au înlocuit uşile şi s-a montat parchet. Managerul Spitalului, Mohamed Barmou, a precizat că veştile bune nu se opresc aici. În aceste zile se află în derulare procedura de acreditare a Laboratorului de analize, atât de necesar în oraş. „Banii pentru aceste investiţii au venit de la Consiliul Judeţean Mureş pentru modernizarea Secţiei de Chirurgie şi o parte a Secţiei de Interne. Am schimbat absolut tot, şi instalaţia electrică, şi instalaţia sanitară la ambele secţii, iar la cea de Interne am făcut o modernizare totală. Chiar azi au venit vizite de la Bucureşti pentru acreditarea Laboratorului şi sper s-o obţinem cât de curând. Vom depune dosarul pentru acreditarea laboratorului şi dacă ne ajută Dumnezeu vom reuşi ca anul acesta să obținem acreditarea. Consiliul Judeţean ne-a alocat bani pentru continuarea lucrărilor la Secţia de Interne. Îi mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi Consiliului Local, mai ales că din anul 1951 nu s-a mai făcut nimic în acest spital. Pentru aceste lucrări s-au primit 643.000 lei din care s-a modernizat Secţia de Chirurgie şi acum au mai venit încă 200.000 pentru Secţia de Interne şi sper ca în această vară să o terminăm şi astfel pavilionul central să fie complet renovat. În medicină este nevoie mereu de ceva nou”, a declarat dr. Mohamed Barmou, managerul Spitalului din Târnăveni.

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean pentru susţinerea permanentă şi s-a declarat mulțumit că a sosit clipa finalizării investiţiilor. „Pentru renovarea Spitalului din Târnăveni doresc să-i mulţumesc domnului preşedinte Ciprian Dobre care a înţeles cu ce probleme se confruntă Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni şi a găsit înţelegere şi la consilierii judeţeni pentru a aloca sumele necesare în vederea modernizării Secţiei de Chirurgie. Mă bucur că a sosit clipa când putem spune că în mare parte s-au finalizat lucrările şi că pacienţii, beneficiarii direcţi ai acestei investiţii, pot beneficia de tratamente normale sau cu un nivel medical performant. Nu vin pentru prima dată aici, vin poate chiar săptămânal, deoarece există o colaborare foarte bună între conducerea spitalului şi conducerea Primăriei: colaborăm în beneficiul pacientului”, a precizat Sorin Megheşan. Covor roşu întins pentru investitorii din Mureş

După vizita la spital, preşedintele Consiliului Judeţean a avut o întrunire cu proprietarul companiei de ventilatoare „Ruck”, Gerhard Ruck, unul dintre cei mai importanţi investitori din Târnăveni, căruia i-a transmis succes în demersul de a angaja peste 50 de oameni. „Am venit cu o delegaţie mai numeroasă și în calitatea mea de lider al acestei echipe la nivel judeţean, vreau să vă spun că avem o singură dorinţă şi un singur slogan pentru oamenii de afaceri, şi anume că orice investitor în judeţul Mureş are covorul roşu întins. Am citit despre investiţia dumneavoastră, am discutat cu domnul primar Sorin Megheşan despre aceasta şi despre planurile de investiţii în Târnăveni. Din punctul nostru de vedere, Târnăveniul merită un aflux investiţional, pentru că este o zonă în care se poate beneficia de mână de lucru calificată. Salut intenţia dumneavoastră de a extinde afacerea şi vă doresc succes în demersul de a angaja, încă 100 de oameni”, i-a transmis Ciprian Dobre proprietarului companiei.

La rândul său, Gerhard Ruck a precizat că dacă acum 10 ani au început cu 15 oameni, până în 2015 compania şi-a propus să ajungă la aproximativ 200 de angajaţi. Mai mult, acesta şi-a exprimat dorinţa de a continua investiţiile în zonă. „Acum 10 ani am început cu 15 oameni şi acum suntem 149. Ne dorim să ne dezvoltăm şi mai mult în viitor, pentru că îmi place în România. Suntem o echipă de oameni buni şi vrem să continuăm investiţiile într-o zonă potenţial ridicat”, a precizat proprietarul companiei de ventilatoare „Ruck”. Investiţiile în Târnăveni, un lucru îmbucurător

Președintele Consiliului Județean Mureș a spus că aşteaptă cu mare interes inaugurarea noului sediu al fabricii şi a subliniat nevoia de schimbare a imaginii judeţului, punând un accent deosebit pe partea economică şi pe ideea unui mediu de afaceri prietenos. „Cred că este cel mai important investitor din Târnăveni la ora actuală, este o afacere pornită acum zece ani. Aici se vor angaja încă 50-100 de oameni; faptul că se investeşte la Târnăveni, în judeţul Mureş, este un lucru care ne bucură. Noi aşteptăm cu mare interes inaugurarea noului sediu al companiei, care se va construi pe o suprafață de 15.000 metri pătrați. Ceea ce ne interesează pe noi, ca echipă a judeţului, este ca banii să fie cheltuiţi în judeţul Mureş. Acest lucru înseamnă taxe plătite în judeţul Mureş, impozite locale plătite aici, locuri noi de muncă. De asemenea, aştept cu interes finalizarea tot în acest an a investiţiei de la Sânpaul, aştept începerea unei mari investiţii la Ungheni şi să sperăm că punem în sfârşit judeţul Mureş pe linia unui mediu economic prietenos cu investitorii iar aceștia să dobândească în sfârşit încredere în zona noastră. Trebuie să schimbăm imaginea acestui judeţ şi trebuie să începem cu zona economică, pentru că fără aceasta nu vom putea avea învăţământ de calitate, nu vom putea avea condiţii bune de tratament în spitale. Primarul unui oraş, al unei comune este cel mai important om, este omul cheie, cred că nu se poate concepe un program de dezvoltare economică în oraş fără primar și cred că se văd locurile unde primarii nu reuşesc să fac acest lucru, nu reuşesc să atragă investitori, nu reuşesc să aibă o relaţie bună cu investitorii.Din fericire, la Târnăveni există preocupare pentru integrarea orașului în mediul de afaceri şi dezvoltarea lui; cel mai important este că există o preocupare pentru crearea de noi locuri de muncă şi acest lucru se face prin sprijinirea oamenilor de afaceri, care indiferent de unde vin, au devenit investitorii locali ai Târnăveniului şi pentru asta merită toate felicitările”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

22 martie, Ziua Mondială a Apei. Proiecte AQUASERV de peste 65 milioane de euro

Distribuie Proiecte cu cofinanțare europeană recent finalizate: Valoare totală – 7 milioane euro 1. La …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.