FOTO: Debut cu victorie şi glonţ pe lângă tâmplă pentru BC Mureş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

FOTO: Debut cu victorie şi glonţ pe lângă tâmplă pentru BC Mureş

În prima partidă din seria cu BCM U Piteşti, din cadrul primului tur al play off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins vineri seara pe teren propriu cu scorul de 76-71 (20-19, 18-16, 19-13, 19-23). După cele două înfrângeri din sezonul regulat în faţa piteştenilor, mureşenii erau puşi în gardă în faţa singurei adversare care a reuşit acest lucru. Prima parte a fost foarte echilibrată, în care ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere. Mureşenii au avut cel mai mare avantaj după 8 minute de joc, când conduceau cu 20-13. Oaspeţii au revenit şi nu au mai primit niciun coş până la finalul sfertului, încheiat în avantaj minim pentru BC Mureş. Sfertul secund a avut aceeaşi desfăşurare. Piteştenii au reuşit să treacă în avantaj şi atunci când gazdele păreau că se desprind. Spre finalul reprizei, un fault tehnic dictat împotriva lui Jelenic a adus prin Tutt patru puncte de la libere şi posesie argeşenilor, care s-au apropiat la un punct. Martinic a beneficiat şi el de două libere şi la pauza mare era 38-35.

Oscilaţii şi în partea a doua

Run-ul de 7 puncte al oaspeţilor din primele două minute de după reluare a dus tabela la 38-42. Au urmat însă cinci minute care pot fi considerate hotărâtoare pentru mureşeni. La intrarea în ultimele trei minute ale sfertului s-a ajuns la cea mai mare diferenţă de pe tabelă. Era 54-43, un parţial 16-1, cu un singur punct reuşit de oaspeţi prin Barro din două libere şi cu singurele reuşite de trei puncte ale mureşenilor pe durata întregii partide, trei la număr, înscrise de Martinic, de două ori şi Lupusavei. Emoţiile nu au luat însă sfârşit. Insistenţa lui Peciukas şi Ivanovic de a reuşi aruncări de la distanţă au eşuat şi argeşenii s-au apropiat la doar un coş. Momentele psihologice au fost decise de Martinic. Acesta a recuperat mingea la un contaatac piteştean, când aceştia s-au apropiat din nou ameninţător, a pătruns printre apărători şi a punctat în alte momente cheie. Cu doar o jumătate de minut rămasă din joc, suporterii mureşeni jubilau pentru cele 8 puncte avantaj. Orbeanu reuşeşte însă trei puncte, după care argeşenii recuperează rapid o minge şi duc scorul la 72-69, cu 20 de secunde rămase. Glonţul părea că a trecut pe la tâmplă. Martinic rezolvă din nou, iar Mladenovic încheie spectacolul cu un slam dunk, aducând prima victorie a mureşenilor. Mai au nevoie de două pentru calificarea în semifinale, lucru care nu va fi deloc uşor.

De la BC Mureş, Martinc a reuşit 26 de puncte, Mladenovic 16, Ivanovic 13, Peciukas 11, Lupusavei şi Jucan câte 3, Brown şi Jelenic câte 2. Mladenovic a reuşit un double-double, cu 10 recuperări.

BCM U Piteşti l-a avut principal marcator pe Barac, 22 puncte (2×3), urmat de Tutt, cu 16 (1) puncte. 

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1190]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE