Share

Home / Sanatate / Workshop despre dietoterapia în osteoporoză

Workshop despre dietoterapia în osteoporoză

Asociaţia „Bio Nutriţie” din Târgu-Mureş continuă seria cursurilor interactive de informare pentru pacienţi. Următorul curs are loc marţi, 29 aprilie, specialiştii tratând pe larg aspecte legate de tratamentul şi dietoterapia în osteoporoză, o boală caracterizată prin reducerea densităţii minerale osoase. Organizatorii transmit că în funcţie de numărul participanţilor, există posibilitatea consilierii şi discutării  problemelor individuale „Următorul curs interactiv  de  informare, workshop, al Asociaţiei „Bio Nutriţie” va avea loc în 29 aprilie, marţi, la ora 18.00, la sediul Policlinicii Santa, Piaţa Mărăşeşti, nr.20. Tema cursului va fi „Osteoporoza – explorare, tratament, dietoterapie”, iar evenimentul este susţinut de dr. Gáspárik Ildikó, preşedinta Asociaţiei pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR), în colaborare cu Sâmpălean Monica R.D. licenţiată în nutriţie clinică şi comunitară. În funcţie de numărul participanţilor, există posibilitatea consilierii şi discutării  problemelor individuale. Taxa de participare este 10 lei. Locurile fiind limitate, vă rugăm să semnalaţi intenţia de participare prin telefon:0265-217.017 şi 0265-210.444 sau pe Facebook: www.facebook/Asociaţia Bio Nutritie”, a precizat dr. Dora Santa.

Osteoporoza este principala cauză de fracturi la persoanele de peste 50 de ani, fiind vinovată de aproape 80% din totalul lor. Durere, spitalizare, intervenţii chirurgicale, posibile complicaţii şi o lungă perioadă de recuperare, dar şi de cheltuieli. Specialiştii spun că factori precum rasa, factorii genetici, alimentaţia, exerciţiul fizic şi modul de viaţă sunt foarte importanţi în ceea ce priveşte rata pierderii osoase. Fumatul, alcoolismul, sedentarismul şi obezitatea sunt, de asemenea, factori care sporesc riscul de osteoporoză.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureș: Grădiniță închisă din cauza gripei!

Grădinița cu Program Prelungit ”Bambi” din municipiul Târgu-Mureș a fost închisă joi, 6 februarie, din …

Share
Share