Home / Politic / Încredere şi optimism în tabăra PSD Mureş înaintea europarlamentarelor

Încredere şi optimism în tabăra PSD Mureş înaintea europarlamentarelor

Distribuie

Centrul expoziţional Romexpo din Bucureşti a găzduit sâmbătă, 26 aprilie lansarea candidaţilor Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European, în prezenţa conduceri celor trei formaţiuni politice a alinaţiei, a candidaţilor acestora, a delegaţiilor din întreaga ţară precum şi a invitaţilor din străinătate, oaspete de seamă fiind presedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Lansarea candidaţilor a stat sub auspiciile sloganului “Mândri că suntem români” şi „România puternică în Europa”, alianţa având ca target obţinerea unui procent de 35 % la alegerile din 25 mai. La lansare a participat şi o delegaţie mureşeană formată din aproximativ 50 de persoane, în frunte cu deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş, care s-a declarat foarte optimist în ce priveşte rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean.

PSD-ul va câştiga detaşat

“Sunt convins că PSD-ul va câştiga detaşat aceste alegeri, lucru care a fost  reafirmat şi la lansarea candidaţilor de sâmbătă de la Bucureşti. Avem candidaţi foarte buni, iar mesajul internaţional de susţinere din partea socialiştilor europeni prin vocea preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz a fost unul extreme de puternic. În ce priveşte scorul pe care mizăm la aceste alegeri, la nivel de judeţ avem sarcina să obţinem cel mai bun rezultat dintre partidele româneţti, lucru pe care Biroul Judeţean al partidului şi l-a asumat. Sunt foarte optimist că vom câştiga aceste alegeri”, a precizat deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

Mesaj pentru o campanie civilizată

Senatorul Alexandru Frătean speră într-o campanie  electorală pozitivă precum şi o prezenţă la vot care să ducă la un rezultat favorabil alianţei. “E important să participăm la vot, să ne folosim de acest drept şi să alegem pentru viitorul nostru. Cu alte cuvinte, dacă alegem bine, vom avea acei europarlamentari care susţin şi propun legi în interesul României. Eu cred că trebuie să avem o campanie electorală pozitivă, ne-am săturat cu toţii de circ, scandaluri şi conflicte. Cred într-un comporatament de bun simţ, o atitudine civilizată, un dialog constructiv, iar atitudinea Partidului Social Democrat se înscrie într-o astfel de abordare. Le vom spune oamenilor ce am reuşit să facem până acum şi ce vom face în continuare”, a menţionat senatorul Alexandru Frătean.

“Lumea să participe la vot”

Printre cei prezenţi sâmbătă la lansarea candidaţilor PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European s-a numărat şi deputatul Florin Buicu, care s-a declarat optimist în ce priveşte scorul alianţei pentru alegerile din 25 mai. “Mesajele transmise de către participanţi au fost foarte clare, această alianţă încearcă să continuie promisiunile adresate românilor cu obiectivele USL pe deoparte, iar pe de altă parte au fost prezentaţi candidaţii pentru alegerile europarlamentare. “Suntem mândrii că suntem români” şi ne dorim “O Românie puternică, aşa cum îşi dorea şi USL într-o Europă unită. Un lucru foarte important din timpul lansării, primul ministru Victor Ponta a declarat foarte clar, dacă această alianţă îi cere, va candida la alegerile prezidenţiale. Pentru aceste alegeri îmi doresc ca lumea să participle la vot, este un lucru foarte important, şi îmi doresc ca, cât mai mulţi din cei 7,5 milioane de români să participle la vot. De asemenea îmi doresc o campanie electorală constructivă în care participanţii să-şi prezinte clar obiectivele şi îmi doresc ca în Parlamentul European să ajungă oameni care să ne reprezinte pe noi, pe români, România, şi nu să ne denigreze, să lupte pentru interesele României şi ale românilor. PSD şi-a propus la aceste alegeri un scor de 35 % pentru această alianţă, pe care îl doresc să fie depăşit. La aceste alegeri avem pe listă şi un tânăr mureşean, Sergiu-Vasile Papuc, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Mureş, şi chiar dacă  nu ocupă un loc în fruntea listei, este o oportunitate pentru un tânăr mureşean pentru a intra pe scena mare a politicii româneşti”, a spus deputatul Florin Buicu.

“Este o provocare pentru mine”

Delegaţia mureşeană la inclus şi pe Sergiu-Vasile Papuc , preşedintele TSD Mureş, candidat pe listele PSD la alegerile europarlamentare, postură considerată de acestra ca fiind una onorantă şi dătătoare de speranţă pentru viitoarele alegeri europarlamentare din 2019. “Faptul că sunt pe liste la aceste alegeri este o şansă mai mult politică decât una pentru un loc eligibil, şi datorită faptului mă aflu pe poziţia 37 din totalul de 42. Este practic o şansă a organizaţiei TSD Mureş, o şansă a mea personală pentru a spera la o poziţie mai bună pentru 2019 la viitoarele alegeri europarlamentare. Este o provocare pentru mine faptul că mă aflu pe liste, şi pentru mine, şi pentru organizaţia care o conduc şi pentru PSD Mureş. În ce priveşte speranţele PSD-ului la aceste alegeri, sper să obţinem cât mai multe locuri în Parlamentul European, scorul pe care şi l-a asumat alinaţa la nivel central la aceste alegeri este de 35 %, dar eu sper să obţinem mai mult, peste 40 de procente. Sper undeva la 16 europarlamentari, după redistribuire să avem un procent de 42 %. La nivel de judeţ, eu sper să scoatem peste 20 %, să fim primul partid românesc după alegerile din 25 mai”, a menţionat Sergiu-Vasile Papuc , preşedintele TSD Mureş, candidat pe listele PSD la alegerile europarlamentare.

Foto : Raluca Creţ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

0 comentarii

  1. ERATA in pozele acestea lipseste COMPLETUL DE JUDECATA !
    Cum poti sa spui ca esti mandru..ca esti roman cand 25% din populatie trebuie sa munceasca afara pentru a supravietui ?
    Cat de social poti sa fi cand TU te bucuri cand 3-4 milioane de romanii nu sunt ACASA ? Cine-i voteaza pe astia ramane fara loc de munca !!!
    Violonistul a girat cu buna stiinta mazilirea unor oameni de buna credinta !! Cine ar fi crezut ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.