Musafiri cu sânge albastru, proiecte culturale pentru Mureş Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

Musafiri cu sânge albastru, proiecte culturale pentru Mureş

În decursul unui singur an, în perioada iunie 2013 – aprilie 2014, judeţul Mureş a fost onorat de trei vizite ale unor reprezentanţi de marcă a trei Case Regale din Europa. Astfel, Prinţul Charles de Wales, Alteţa Sa Regală şi Imperială Andreas von Habsburg şi Principele Nicolae al României au avut vizite private sau oficiale în judeţul Mureş, în cadrul cărora şi-au declarat disponbilitatea de a susţine o serie de proiecte culturale.

Prinţul Charles, lobby pentru conservarea monumentelor

3 iunie 2013, Archita: preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a avut o întrevedere privată cu prinţul Charles de Wales, în cadrul căreia a fost abordată strategia de conservare a patrimoniului cultural din satele mureşene. Ciprian Dobre i-a prezentat Alteţei Sale Regale proiectul de inventariere electronică a tuturor bisericilor şi monumentelor istorice, fapt care va permite identificarea priorităţilor în planul de conservare a monumentelor istorice din judeţul Mureş. Proiectul va fi realizat în colaborare cu judeţele Braşov şi Sibiu şi va beneficia de sprijinul Bisericii Evanghelice.

Centru UNESCO susţinut de Andreas von Habsburg

7 septembrie 2013, Târgu-Mureş: Alteţa Sa Regală şi Imperială, Andreas von Habsburg, arhiducele de Austria, a fost prezent la aniversarea Centenarului Palatului Culturii din Târgu-Mureș, unde a transmis mesajul secretarului general adjunct al UNESCO, Francesco Bandarin, care şi-a arătat intenţia de a înfiinţa un centru UNESCO în judeţul Mureş.

Principele Nicolae, lansare de carte la Palatul Culturii

27 aprilie 2014, Târgu-Mureş: Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României, a participat, în Sala Oglinzilor a Palatului Culturii, la evenimentul de lansare a volumului “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, prima carte dedicată celui mai tânăr membru al Casei Regale a României, apărută la Curtea Veche Publishing, în colecția “Cărți Regale”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE