Squash … sau cum să arzi 1000 de calorii într-o oră cu zâmbetul pe buze Timp liber
  • admin
  • 0 comentarii
  • 572 Vizualizări

Squash … sau cum să arzi 1000 de calorii într-o oră cu zâmbetul pe buze

Squash-ul este un sport ce presupune rachete, o minge mică de cauciuc, minim 2 jucători pe un teren delimitat de 4 pereți, mișcare intensă și multă voie bună! Jucătorii trebuie să lovească alternativ mingea cu racheta de unul dintre cei 4 pereți ai terenului de joc. Noi am încercat cel mai sănătos sport, conform revistei Forbes, chiar în Tîrgu-Mureș, iar experiența începe așa…

Beneficiile sportului

Ieri, echipa Zi de Zi a plecat din redacție, pe ploaie, direct către centrul de squash din Str. Cuza Vodă, Nr. 24 – 26. L-am găsit ușor, întrucât sala este destul de vizibilă de la stradă. Și nu… nu ne-a speriat ploaia pentru că unul dintre avantajele acestui sport este faptul că poate fi practicat indiferent de starea vremii.

Încă de la intrare, ne-a întâmpinat combinația perfectă de culori (roșu, crem, alb) și deja simțeam cum stresul adunat peste zi ne saluta și ieșea dezamăgit pe ușă. Bineînțeles, descătuşarea de energii negative şi de stres a fost și mai intensă în timpul jocului, prin lovirea peretelui cu mingea… sau pe unde am nimerit…

Ne-am împărțit pe cele 2 terenuri de joc ale centrului și a început distracția! Știam că o oră de SQUASH ajută la arderea a 700 – 1000 kcal (cu 70% mai mult decât tenisul de câmp şi cu 55% mai mult decât înotul), dar acum am și experimentat această oră… la pachet cu un efort fizic deosebit, muncă în echipă, multe râsete și febră musculară! Dar nu regretăm nimic!

Squash-ul ca joc social

Pe lângă dezvoltarea armonioasă a corpului prin complexitatea mişcărilor şi folosirea tuturor grupelor musculare, squash-ul poate fi privit și ca un joc social. Îți conturează abilitatea de jucător aparținător al unei echipe și pune preț pe munca în echipă. Dar și mai frumos, cei din conducerea centrului mizează pe siguranță și pe jocul echitabil, lucruri specificate în regulamentul intern al sălii.

Fii calm și joacă squash!

Squash-ul este un sport care se adresează tuturor: femeie sau bărbat, sportiv de performanță sau începtor într-ale mișcării, liceean, student sau director… Este un sport de relaxare şi de socializare, pentru menţinerea în forma fizică optimă sau pur și simplu pentru o distracție între prieteni la sfârșitul programului de muncă. Este pentru noi și pentru voi!

Nu uita, starea de bine a minții și a corpului tău costă 50 lei/35 lei studenți (închierierea unui teren de joc pentru o oră indiferent de numărul de persoane ce joacă în ora respectivă) și se găsește la Squash Center Mureș în Str. Cuza Vodă, Nr. 24 – 26.

Mai multe detalii pe http://squashmures.com/ si https://www.facebook.com/SquashMures.

  • Descătuşarea de energii negative şi stres prin lovirea peretelui cu mingea
  • Dezvoltarea armonioasă a corpului prin complexitatea mişcărilor şi folosirea tuturor grupelor musculare
  • Poate fi practicat indiferent de starea vremii, atât pentru relaxare şi socializare cât şi pentru menţinerea în forma fizică optimă
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE