Home / Sanatate / Ziua mondială pentru sănătate şi securitate la locul de muncă

Ziua mondială pentru sănătate şi securitate la locul de muncă

Astăzi este  Ziua mondială pentru sănătate şi securitate la locul de muncă, o zi  internaţională de comemorare a muncitorilor care au suferit accidente de muncă, morţi, răniţi sau îmbolnăviţi. Conform  Organizaţiei Internaţionale a muncii (OIM), în întreaga lume la fiecare 15 secunde moare un muncitor, asta înseamnă 6000 de muncitori pe zi, prin urmare, mai mulţi oameni mor la locul de muncă decât în război.

Un accident la locul de muncă a fost evenimentul fondator al ASB. În 1888 şase dulgheri din Berlin au pus bazele Federaţiei Muncitorilor Samariteni, (Arbeiter Samariter Bund), într-un moment în care nu existau reglementări de siguranţă şi sănătate în muncă şi lipseau serviciile de urgenţă, ei  au predat  pentru prima dată  cursuri de prim ajutor la locul de muncă în caz de accidente.

Primul ajutor în caz de urgenţă nu poate fi acordat doar pe baza unor imagini imprimate afişate la locul de muncă. Trebuie să existe măsuri practice şi utile conforme protocoalelor de acordare a primului ajutor, consolidate de cursuri predate de personal medical competent.

Cu această ocazie, Ambulanţa Samaritanus urează tuturor muncitorilor activitate  fără evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Angajări fără concurs la Spitalul de Urgență Târgu Mureș!

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș angajează, pe perioadă determinată de până la …