Luptă în trei pentru Primăria din Ideciu de Jos Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 709 Vizualizări

Luptă în trei pentru Primăria din Ideciu de Jos

Trei candidaţi, reprezentanţi ai Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Democrat Liberal (PDL) şi Partidului Mişcarea Populară (PMP), au intrat în cursă pentru câştigarea alegerilor locale din comuna Ideciu de Jos. Scrutinul este organizat ca urmare a decesului fostului primar, Emanoil Cornea, şi va avea loc duminică, 25 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Mihai Petruţ, candidatul PSD

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, a dezvăluit că social-democraţii îl au drept candidat pe actualul viceprimar al comunei, Mihail Petruţ (foto). „Candidatul PSD este actualul viceprimar, domnul Petruţ. Are experienţă, fiind la al doilea mandat de viceprimar şi foarte cunoscut de oameni. A fost viceprimar într-o comună care a fost condusă de primar PSD două mandate şi nu cred că va fi o problemă pentru PSD să câştige alegerile”, a declarat Vasile Gliga.

Laurenţiu Buzdugan, candidatul PDL

Din partea PDL va candida Laurenţiu Buzdugan, un localnic care se ocupă cu meşteşugul sticlăriei. „Candidatul PDL este Laurenţiu Buzdugan, un sticlar artizanal din comună. Obiectivul nostru este câştigarea alegerilor, iar atuurile candidatului nostru sunt tinereţea, faptul că e în temă, este la curent cu problemele comunităţii, participă la şedinţele de Consiliu Local, se cunoaşte cu oamenii şi este pregătit în ceea ce priveşte legislaţia din domeniul administraţiei. Candidatul nostru este un om gospodar, provine dintr-o familie de băştinaşi şi se implică în activităţile civice ale comunei”, a afirmat Rus Dan Dorul, consilier judeţean şi responsabil al PDL pentru zona Reghinului.

Ilie Truţa Simion, candidatul PMP

Curios, liderul PMP Mureş, Petru Başa, avea un lapsus cu privire la numele candidatului pentru Primăria din Ideciu de Jos. „Nu ştiu să spun acum cum îl cheamă, dar poate să sune cineva pentru că chiar astăzi am discutat despre reprezentarea la BEC, acolo la Ideciu. Sperăm să ia Primăria. A mai lucrat acolo, a fost viceprimar”, a spus Petru Başa.
Preşedintele PMP Mureş ne-a recomandat să îl căutăm pe Adrian Crăciun, responsabilul partidului pentru zona municipiului Reghin, care ne-a dezvăluit numele candidatului. „Din partea PMP candidat la Primăria din Ideciu de Jos va fi Ilie Truţa Simion. Este cititor de contoare de gaz. Având în vedere că domnul a fost timp de două mandate viceprimar, eu zic că şanse avem mari”, a afirmat Adrian Crăciun.

PNL şi UDMR, fără candidaţi

La alegerile din 25 mai din comuna Ideciu de Jos, Partidul Naţional Liberal (PNL) şi UDMR nu vor avea candidat. „Uniunea nu va ava candidat la Ideciu”, a declarat deputatul UDMR Kelemen Atilla. „În 2012, când am avut discuţii în cadrul USL, Ideciul de Jos a fost o localitatea care aparţinea PSD-ului. Liberalii îşi ţin cuvântul, exact până când şi l-au dat, adică până în 2016 şi până în 2016 Partidul Naţional Liberal nu pune candidat la Primăria din Ideciu de Jos”, a menţionat Ciprian Dobre, preşedintele PNL Mureş.

USL, învingătoare în 2012

La alegerile locale din 2012, funcţia de primar a fost câştigată de Emanoil Cornea, candidat USL, care a obţinut 72,17% din voturi şi l-a învins astfel pe Ilie Hârşan, candidatul PDL, care a strâns doar 27,83% din voturi.
În ceea ce priveşte componenţa Consiliului Local al comunei Ideciu de Jos, stabilită în 2012, aceasta este următoarea: USL – cinci mandate (419 voturi), Verzii – două mandate (205 voturi), PDL – două mandate (145 voturi), PP-LC – un mandat (69 voturi) şi UNPR – un mandat (59 voturi). Au mai candidat, fără să obţină niciun mandat, PP-DD (54 voturi), PRM (50 voturi), PNŢCD (46 voturi), PNG-CD (38 voturi), Pro Europa (33 voturi) şi Rodica Cibi, candidat independent (20 voturi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE