Share

Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

FINANŢARE PENTRU PROIECTE DE MEDIU
România obţine aproape 5 milioane de euro pentru 6 proiecte
*România a obţinut o finanţare de aproape 5 milioane de euro pentru derularea a şase proiecte de mediu, vizând de la reducerea prafului în Capitală la protejarea lupilor şi urşilor, dar şi a peşterilor din Carpaţi, prin programul Life+ al Uniunii Europene. Comisia Europeană a aprobat finanţarea a 225 de noi proiecte în cadrul programului Life+, fondul pentru mediu al Uniunii Europene. CE va contribui cu aproximativ 282 de milioane de euro la cofinanţarea acestor proiecte ale căror bugete totalizează aproximativ 589 milioane de euro.

O MAI BUNĂ INFORMARE A MEDIULUI PRIVAT
Se va lansa un program de informare cu privire la fondurile europene
*Ministerul Fondurilor Europene (MFE) intenționează, în luna mai, să lanseze un pachet destinat mediului privat, care să includă toate informațiile utile referitoare la contractarea de fonduri europene, a declarat miercuri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. Oficialul mai spune că în acest an se vor continua măsurile bune luate în 2013, precum simplificarea procedurii de achiziții pentru beneficiarii privați. O altă idee care ar ajuta foarte mult accelerarea absorbției și ar crește impactul fondurilor UE în economie ar fi ca una dintre cele două bănci de stat să îndeplinească rolul de bancă de dezvoltare și, astfel, să aibă o implicare mult mai activă în susținerea economiei românești și în implementarea fondurilor europene’, a adăugat Teodorovici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Creația, stare împărtășită publicului de Sergiu Corbu Boldor la Reghin

La 144 de ani distanță de când Constantin Brâncuși vedea lumina zilei, Sergiu Corbu Boldor …

Share
Share