Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

CREDITAREA REVINE ÎN FORŢĂ

Creditele de consum au crescut în martie faţă de februarie 2014

*După revenirea din retailul de mâncare, îmbrăcăminte şi electro IT, a urmat plusul din auto, iar acum creşte şi creditarea. Aceasta începe să dea semne mai consistente de revenire, dovadă că populaţia capătă încredere să treacă din nou pragul sucursalelor bancare pentru împrumuturi ipotecare şi mai nou pentru credite de consum. După doi ani în care soldul a scăzut de la lună la lună, creditele de consum revin pe plus în martie faţă de februarie. De asemenea, martie a fost cea mai bună lună din istoria creditului imobiliar în lei, înregistrând un plus de 420 milioane de lei, ceea ce echivalează cu vânzarea a circa 2.500 de credite. Băncile aveau la sfârşitul lunii martie un portofoliu de credite imobiliare în lei de 4,5 miliarde de lei, dublu faţă de nivelul din vara anului trecut şi de trei ori peste nivelul înregistrat cu numai doi ani în urmă.

 

REGLEMENTARE NOUĂ PENTRU CONSUMATORI

Maximum 14 zile pentru a se retrage din contractele încheiate la distanţă

*Consumatorii vor avea un termen unic de 14 zile în care să se retragă din contractele încheiate la distanţă sau negociate în afara spaţiilor comerciale, iar comercianţilor li se va interzice să mai ceară de la consumator comisioane care depăşesc costul suportat pentru utilizarea unui mijloc de plată. Măsurile au fost aprobate de Guvern la cererea Comisiei Europene (CE), care a adoptat o directivă în acest sens. În prezent, reglementările în vigoare din România arată că un consumator are la dispoziţie un termen de 7 zile lucrătoare pentru a denunţa unilateral un contract, iar o altă ordonanţa din 2000 stabileşte un termen de 10 zile lucrătoare pentru exercitarea acestui drept de către consumator. Comisia Europeană a decis însă să adopte o singură directivă cu norme standard privind aspectele comune ale contractelor la distanţă şi ale contractelor negociate în afara spaţiilor comerciale, al cărei termen de intrare în vigoare este 13 iunie 2014.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

22 martie, Ziua Mondială a Apei. Proiecte AQUASERV de peste 65 milioane de euro

Distribuie Proiecte cu cofinanțare europeană recent finalizate: Valoare totală – 7 milioane euro 1. La …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.