Home / Invatamant / Elevii de la Economic, cei mai buni la planuri de afaceri

Elevii de la Economic, cei mai buni la planuri de afaceri

Distribuie

Şase firme de exerciţiu ale elevilor colegiilor economice din şase judeţe au concurat marţi, 6 mai, la Târgu-Mureş, în cadrul etapei regionale a competiţiei „Business Plan”, pentru premiul de cel mai bun plan de afaceri. Premiul cel mare l-a obţinut firma de exerciţiu „Vitactiv”, coordonată de profesorul Gazsi Ştefan şi elevii Teodor Muntean Cozoş şi Oana Maria Turcu, de la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu-Mureş, o firmă ce îşi propune orientarea către comunitate şi oferirea de soluţii practice pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Ideile tinerilor antreprenori

Elevii le-au prezentat membrilor juriului planurile lor de afaceri, încercând astfel să-i convingă că firma lor poate avea cel mai mare succes. Astfel, firma de exerciţiu „Speed Cars” a obţinut menţiunea a treia; menţiunea a doua a fost obţinută de către firma de exerciţiu „Ropa”, iar prima menţiune a fost obţinută de către firma „Grande Ristorante”. Premiul III s-a dus la firma „Malindo”; premiul II a fost obţinut de către firma de exerciţiu „White Lady”, iar marele premiu l-a câştigat firma de exerciţiu „Vitactiv”, firma elevilor de la Colegiul Economic „Transilvania”. Juriul a fost format din prof. Sorina Bălan, director adjunct la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu-Mureş, Maria Şuică, manager SC Maris SRL, reprezentant al comunităţii de afaceri, prof. ing. Ioan Macarie, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Torok Csaba, directorul Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România, Cora Muntean, secretar executiv Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România, şi Molnar Peter, director executiv la Camera de Comerţ şi Industrie Mureş, care a fost şi preşedintele juriului.

„Ideea ne-a venit uitându-ne în jur…”

Teodor Muntean Cozoş, directorul firmei „Vitactiv” a spus că ideea planului de afaceri s-a născut din dorinţa de a ajuta oamenii prin consultanţă nutriţională de calitate, pentru ca ei să fie mai sănătoşi şi mai fericiţi. „Ideea noastră de afaceri este să deschidem un centru fitness, unde se vor face atât activităţi fitness, cât şi activităţi aerobice. De asemenea, vom face şi un cabinet de consultanţă nutriţională, unde conferim consultanţă persoanelor doritoare să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii apelând la noi. Ideea ne-a venit în momentul în care ne-am uitat în jur şi am văzut sunt o grămadă de persoane obosite, triste, cu mari probleme de sănătate şi cu un aspect fizic neplăcut, dacă pot spune aşa. La polul opus, sunt acele persoane fericite, frumoase şi încrezătoare în forţele proprii şi atunci ne-am gândit că toate persoanele pot să facă parte din a doua categorie. Lipsa motivaţiei, a sprijinului şi lipsa informaţiei sunt cauzele care determină această tristeţe şi aici venim noi, să ajutăm clienţii care vor să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii. La etapa naţională concurenţa va fi acerbă, însă suntem conştienţi că avem un plan bun de afaceri, dar care pe alocuri mai trebuie îmbunătăţit uşor. Mergem să câştigăm. Conceptul de „Business Plan” mi se pare o idee foarte bună, dezvoltă spiritul antreprenorial, pune elevii să gândească, iar evenimentul de astăzi a fost foarte bine organizat şi mi-a plăcut, iar toate ideile au fost bune şi sunt convins că dacă se mai lucrează la ele nu este o problemă în a fi aplicate în realitate şi chiar să aibă un mare succes”, a precizat Teodor Muntean Cozoş.

„Lucrăm la plan din ianuarie”

Teodor Muntean Cozoş a subliniat că şansele ca afacerea să fie pusă în practică într-o zi sunt mari. „Şansele ca această afacere să fie pusă în practică sunt mari. Dacă vom lucra şi vom corecta micile scăpări din proiect, şansele să-l vedem aplicat şi cu un succes mare există. Noi lucrăm la el din ianuarie, iar domnul profesor Gazsi Ştefan ne-a învăţat tot ce trebuia să ştim pentru a putea face un plan de afaceri competitiv”, a adăugat Teodor Muntean Cozoş.

Premiul II a fost obţinut de către firma de exerciţiu „White Lady”, care a fost reprezentată de către directorul general, Diana Maria Cucea, Andrada Ioana Popa, asistent manager, şi Victoria Popa, profesor coordonator. Elevele Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia au spus despre firma lor de exerciţiu că se ocupă de comercializarea rochiilor de mireasă, de gală, a accesoriilor şi pantofilor, fiind un concept nou, care pune un accent deosebit pe eleganţă şi unicitate.

Premiul III s-a dus la firma „Malindo”, creată de către elevii Colegiului Economic „George Bariţiu” din Sibiu. Aceasta a fost reprezentată de către Paul Cristian Crăciun, manager general, Anda Maria Popa, director marketing, şi Maria Popa, profesor coordonator. Firma elevilor din Sibiu are ca obiect de activitate arhitectura şi designul interior.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.