Home / FC Municipal / O etapă care poate clarifica sau complica promovarea

O etapă care poate clarifica sau complica promovarea

Distribuie

În penultima etapă a turului din turneul play off al seriei a II-a din liga secundă de fotbal, ASA Târgu-Mureş întâlneşte miercuri, 7 mai, de la ora 18.00, pe stadionul „Jean Pădureanu” din Bistriţa, formaţia locală Gloria. După victoria cu 4-1 din etapa trecută în faţa fostului lider CS U Craiova, echipa mureşeană a trecut în fruntea clasamentului, cu 24 de puncte, în timp ce Gloria a învins cu emoţii ultima clasată FC Olt Slatina cu 2-1 şi ocupă poziţia a treia, cu 20 de puncte, la 3 de echipa craioveană. Cu şapte etape rămase, promovarea este departe de a fi decisă, deşi ultima clasată, FC Olt a ieşit din calcule, cu doar 9 puncte, iar CSM Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa se află la 7 puncte de al doilea loc promovabil. „Am spus şi înaintea meciului cu Craiova, nu avem obiectiv învingerea uneia sau alteia dintre adversare, ci promovarea. Deocamdată ne aflăm pe un loc promovabil şi ar trebui să ştim să gestionăm situaţia şi să ne îndeplinim obiectivul. Ne aşteaptă un meci greu la Bistriţa, cu o echipă puternică şi imprevizibilă. O victorie ar însemna un pas foarte important, aproape decisiv, cu toate că va trebui să obţinem puncte şi în următoarele partide rămase”, a declarat antrenorul ASA, Adrian Falub.

Echilbru perfect în jocurile directe

Gloria şi ASA, FCM până în sezonul trecut, se întâlnesc pentru a cincea oară. În trei din celelalte cinci sezoane de când a luat fiinţă echipa mureşeană, cele două s-au ”ocolit”. S-au întâlnit prima dată în 2010-2011, în Liga I, anul promovării mureşenilor. Fiecare echipă a obţinut cele trei puncte pe teren propriu, ambele cu victorie la două goluri. A fost 3-1 în etapa a VI, la Bistriţa şi 2-0 în retur pentru FCM. După meciul de la Bistriţa, actualul antrenor, Adrian Falub a părăsit banca tehnică, fiind înlocuit de Ioan Ovidiu Sabău. Echipa mureşeană a încheiat pe locul IX, cu 45 de puncte, iar Gloria, cu 10 mai puţine, s-a clasat peste linia retrogradării, dar a luat drumul diviziei secunde din cauza problemelor financiare. Astfel, în următoarele două sezoane una era în primul, cealaltă în al doilea eşalon. S-au reîntâlnit în această ediţie în Liga 2, cu două meciuri trase aproape la indigo, cu aceiaşi antrenori la mureşeni, Sabău în tur şi Falub în retur de această dată. În tur, ASA a învins cu 2-1, cu un gol al bistriţenilor reuşit din penalty în minutele de prelungire. Returul de la Bistriţa, disputat în urmă cu o lună s-a încheiat cu acelaşi scor, tot cu gol al oaspeţilor în final, tot din penalty. Era penultima etapă a sezonului regulat şi a fost ultima înfrângere a mureşenilor. Pentru ei a urmat etapa cu victorie la „masa verde” cu FC Universitatea Craiova, retrasă şi cele trei victorii din play off. În celelalte partide ale etapei, care se dispută de la aceeaşi oră, CSU Craiova întâlneşte Metalul Reşiţa, iar FC Olt primeşte vizita CSM-ului Râmnicu Vâlcea. Victoriile primelor două clasate ar lămuri în mare parte ecuaţia promovării, dar situaţia se poate complica în etapele viitoare. Victoria Gloriei poate relansa lupta, o remiză ar amâna suspansul, iar o victorie a roş-albaştrilor ar lămuri în mare măsură lucrurile.

Clasametul

1. ASA Târgu Mureş    13    7    3    3    18-10    24

2. CS U Craiova 13    7    2    4    19-15    23
3. Gloria Bistriţa          13    5    5    3    14-12    20
4. CSM Rm. Vâlcea     13    4    4    5    13-14    16

5. Metalul Reşiţa          13    5    1    7    11-15    16
6. FC Olt Slatina          13    2    3    8      7-16      9


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.