Home / Social / 840 de şomeri integraţi pe piaţa muncii

840 de şomeri integraţi pe piaţa muncii

Distribuie

840 de şomeri din mediul urban şi rural din judeţele Mureş şi Buzău vor fi recrutaţi în cadrul „Programului de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil” în vederea obţinerii unui loc de muncă, proiect interregional lansat oficial marţi, 6 mai, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

150 de beneficiari din judeţul Mureş

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a declarat miercuri, 7 mai, că acest proiect interregional este primul al judeţului Mureş pe POSDRU, în parteneriat cu o altă instituţie, şi anume Consiliul Judeţean Buzău, având o valoare totală de peste 9 milioane lei, perioada de implementare fiind de 18 luni. „Vreau să fim gazda unui proiect interregional, primul al judeţului Mureş pe POSDRU, în parteneriat cu o altă instituţie, Consiliul Judeţean Buzău. Tocmai aceasta a fost una dintre cerinţele de eligibilitate a proiectului, să nu fie învecinate. Lansarea proiectului de astăzi poartă denumirea „Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Există pentru implementarea acestui proiect asociat un număr de şase entităţi, asociaţii, societăţi comerciale şi cele două instituţii publice. De asemenea, în cadrul acestui proiect vor exista ca obiective specifice programe de formare complexe şi cursuri diversificate pentru 840 de şomeri, dezvoltarea culturii antreprenoriale pentru 100 de persoane incluse în grupul ţintă. Valoarea eligibilă totală este de 9.541.224,10 lei, din care valoarea nerambursabilă a acestuia este de 8.373.490,94 lei. Perioada de implementare a acestui proiect este de un an şi jumătate, respectiv 18 luni”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Integrarea şomerilor în câmpul muncii

Liliana Nicolae, managerul de proiect, a declarat că proiectul are şase parteneri, printre care se numără cele două consilii judeţene, asociaţii şi organizaţii neguvernamentale. Din totalul celor 840 de beneficiari, 150 vor fi din judeţul Mureş, iar restul de 650 din judeţul Buzău. „Primul proiect la nivelul Consiliului Judeţean Mureş în cadrul POSDRU pentru perioada 2007-2013, respectiv proiectul „Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil”. Precizăm că acest proiect a fost semnat în data de 4 aprilie 2014, are ca perioadă 18 luni de implementare. Consiliul Judeţean Buzău are rolul de aplicant al proiectului. Avem alături acest consorţiu de entităţi, respectiv organizaţii neguvernamentale, centre de consultanţă (…) Partenerii vin cu o experienţă bogată în ceea ce priveşte implementarea proiectelor în cadrul POSDRU, eu reprezint Consiliul Judeţean Buzău, solicitantul, şi este primul proiect pe care îl aplicăm la nivelul judeţului Buzău. Ne propunem motivarea persoanelor inactive în vederea reintegrării acestora pe piaţa muncii în sensul furnizării de asistenţă şi consiliere pentru promovarea mobilităţii geografice şi ocupaţionale şi eliminarea perioadelor de inactivitate economică. Obiectivul proiectului este de atragere şi menţinere a cât mai multe persoane pe piaţa muncii în vederea obţinerii unei rate cât mai mare de ocupare, cu accent special pe grupurile dezavantajate; reducerea şomajului de lungă durată prin acţiuni preventive; îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, respectiv a şomerilor, cei de lungă durată şi a persoanelor inactive. Obiectivele generale sunt creşterea capacităţii de angajare a unui număr de 840 de şomeri, în special şomeri de lungă durată, de la nivelul celor două regiuni, regiunea sud-est şi regiunea centru; dezvoltarea culturii antreprenoriale pentru 100 de persoane incluse în acest grup ţintă; reducerea şomajului prin angajarea a 102 persoane din care 87 din judeţul Buzău şi 15 din judeţul Mureş din rândul persoanelor care au participat la activităţile de instruire; vom avea în vedere recrutarea unui număr de 40 de persoane din categoria persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala, respectiv 100 de persoane care se află în căutarea unui loc de muncă, 150 de persoane inactive, 62 şomeri; 288 de persoane sunt şomeri de lungă durată, 75 de persoane sunt şomeri cu vârsta de peste 45 de ani, 50 sunt şomeri tineri şi 75 de lungă durată. Cifrele nu au fost alese aleatoriu, sunt cifre care au fost corelate şi cu condiţiile generale din ghidul solicitantului”, a declarat Liliana Nicolae.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.