Home / Administratie / Dorin Florea, întrevedere cu o delegaţie din SUA

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Dorin Florea, întrevedere cu o delegaţie din SUA

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, 7 mai, la finalul întrevederii cu Kendra Pace, ataşatul politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, că a discutat cu oaspetele american chestiuni privind dezvoltarea economică şi partea de infrastructură, Kendra Pace arătându-se onorată că s-a aflat la Târgu-Mureş, un oraş primitor. „Am fost foarte încântaţi să fim aici, la Târgu-Mureş, mai ales că eu mă aflu pentru prima oară aici şi a fost o oportunitatea foarte bună de a vedea acest frumos oraş pe o vreme la fel de frumoasă. Am discutat despre dezvoltarea economică şi despre ceea ce încearcă să facă primarul pentru a ajuta dezvoltarea în acest sens, cu accent pe universităţi. M-am bucurat că am putut să cunosc şi alte oraşe în afară de Bucureşti şi cu această ocazie ţin să le mulţumesc foarte mult celor care ne-au oferit această posibilitate. Am discutat despre cooperare şi am observat că spiritul cooperării în Târgu-Mureş este foarte puternic”, a declarat  Kendra Pace.

Ambasada americană, întotdeauna dimanică

Primarul Târgu-Mureşului a precizat că în cadrul întrevederii nu s-au discutat aspecte politice, subliniind doar că descentralizarea şi regionalizarea pot fi un motor de dezvoltare şi pentru partea medicală, pentru viaţa universitară şi pentru învăţământ. Mai mult, edilul oraşului a lăudat modul în care Ambasada americană „îşi face temele”. „Este o vizită de curtoazie, o vizită plăcută şi Ambasada americană a fost întotdeauna foarte dinamică, a ştiut ce se întâmplă, care e evoluţia în diverse sfere ale activităţii sociale, economice, universitare, acestea sunt lucrurile importante. Politică nu am discutat. Kendra Pace este de un an în România. Ambasada americană îşi face întotdeauna temele foarte bine, deci cunoaşte foarte bine zona, evoluţia politică, administrativă, ezitările, şi am discutat subiecte interesante, cum e pregătit, de exemplu, Târgu-Mureşul pentru perspectiva descentralizării şi aici eram chiar acasă cu subiectul, pentru că i-am spus şi de ce nu s-a făcut şi motivul serios, şi anume că din păcate nu există încă un acord între clasa politică pentru probleme majore, de interes naţional, descentralizarea şi regionalizarea fiind un proiect major, de interes naţional, care trebuie discutat între politicieni, cu uşile închise, nu să faci zarvă electorală şi trăncăneală fără rost. Sigur, descentralizarea poate să fie benefică şi regionalizarea la fel. Am vorbit despre partea economică, partea de infrastructură, deci trebuie să întreţii aceste bune relaţii şi acestea le faci în momentul în care eşti cu temele făcute şi ai subiecte de discuţie. Am discutat şi despre respectarea legilor, dacă este o lege trebuie respectată. Modul în care se face în România astăzi politică şi administraţie este îngrijorător, adică sunt lucruri cu care nu te joci, stat de drept, justiţie, respectarea Constituţiei, lucruri care nu se comentează. Acesta este un subiect pe care noi nu l-am abordat. Clasa politică trebuia să vină acum şi să spună până la ce nivel schimbăm, punct, şi de aici ne jucăm, dar nu ai voie să te joci cu ceea ce înseamnă valori şi dorinţa, respectul şi aprecierea unei comunităţi europene sau internaţionale. Nu e normal ce se întâmplă şi suferim cu toţii şi nu ne rezolvă nimeni problemele”, a declarat primarul municipiului Târgu-Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Costel Fiscu: „Sighișoara trebuie să redevină un oraș plin de culoare și de viață”

Candidatul Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de primar al municipiului Sighişoara, Costel Fiscu, vorbeşte, în …